Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laatste dag voor Bulters AGF

“Dit is een winkel die al 30 jaar niet meer bestaat”

Tholen – Na een uitverkoopmarathon die afgelopen donderdag startte kunnen de broers Eric en Jos Bulters nu met de beentjes omhoog. Vandaag dinsdag 14 maart sluiten ze definitief de deuren van hun winkel. Opvolging van de succesvolle winkel is er niet. “Ik snap het ook wel, dit is een winkel die eigenlijk al 30 jaar niet meer bestaat”, zegt Eric.


Jos, Jos sr., Cili en Eric Bulers

30 jaar geleden had Bulters AGF nog allerlei andere winkels om zich heen, maar zij zijn de laatste winkel in een Haarlemse volksbuurt. “Als we in een winkelcentrum hadden gezeten, dan was overname misschien makkelijker geweest. Hier moet je het echt in je eentje doen.” De winkel werd 1964 gestart door hun vader Jos, die nog regelmatig in de winkel te vinden was. “Hij vindt het jammer dat we stoppen, maar is inmiddels wel aan het idee gewend”, vertelt Eric. Hijzelf gaat een aantal maanden uitrusten/bijkomen en dan aan de slag op een van de oudste bedrijven op het Food Center bij Fruithandel De Stigter. Zijn broer Jos gaat zijn droom achterna. Eric: “Die wilde altijd op het strand werken en gaat dat komende zomerseizoen doen. Daarna ziet hij weer verder.”

Zoals ze elke dag een feestje maakten in hun winkel, zo vlogen Jos en Eric ook de laatste weken aan met als hoogtepunt een afscheidsreceptie waar ruim tweehonderd trouwe klanten, relaties, vrienden en familie afscheid kwamen nemen. Ook kwamen in de laatste weken nog oud-personeelsleden langs die nog een handje kwamen helpen bij de verkopen. Dat was niet alleen heel leuk, maar de hulp was ook welkom. Het personeel dat bij Bulters AGF in dienst was heeft inmiddels allemaal een andere baan gevonden. Sommige personeelsleden waren al eerder gestopt, dus het was flink aanpoten voor Jos en Eric die laatste weken en dagen. Ze lopen op hun achterste benen, maar het afscheid inclusief de winkeluitverkoop is geslaagd. Vanaf vrijdag begonnen ze al mis te grijpen en de verwachting is dat ze deze dinsdag de hele winkel leegverkopen.