VK: Toename afzet diepgevroren groenten bij aanhoudend tekort aan verse groenten

Sarah Bradbury benoemd tot nieuwe algemeen directeur IGD
IGD heeft aangekondigd dat Sarah Bradbury met ingang van 3 juli wordt benoemd tot nieuwe algemeen directeur. Zij volgt Susan Barratt op, die op 30 juni terugtreedt als CEO.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Gegevens tonen stijging verkoop diepgevroren groenten bij aanhoudend tekort aan verse groenten
Britse klanten slaan op tijd diepgevroren groenten voor het weekend in nu de tekorten aan verse groenten aanhouden, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Reapp, de expert op het gebied van retailgegevens, heeft bij een grote Britse supermarkt vastgesteld dat de verkoop van diepgevroren groenten in het weekend met 20% j-o-j is gestegen. Alleen al in 2023 werd voor bijna € 168.980 extra verkocht. In de week eindigend op 26 februari was er een stijging van 47% op jaarbasis met een extra verkoop van
€ 31.543, omdat supermarkten moeite hadden om de schappen te vullen met verse groenten.
Bron: reapp.uk 

VK: Asda introduceert speciale Ramadan schappen in 150 winkels
Asda richt zich op moslimklanten door in 150 winkels in het hele land nieuwe schappen voor de Ramadan te openen, een stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar. Asda zal Halal-producten, conserven, diepgevroren producten, bakkerij-producten, groenten en fruit op voorraad hebben voor de vastenmaand.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Iceland-baas zegt dat groenten- en fruittekort snel zal eindigen 
De baas van supermarktketen Iceland heeft gezegd dat de tekorten aan groenten en fruit binnen twee weken zullen ophouden. Richard Walker, de 42-jarige bestuursvoorzitter, zei dat de inspanningen van het bedrijf om de voorraden weer op peil te krijgen volgens plan verlopen. "Verse salades zullen terugkeren in de schappen en we zijn er vrij zeker van dat in de komende week of twee we weer groenten kunnen aanbieden, of klanten kunnen diepgevroren kopen."
Bron: oxfordmail.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.