Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gevolgen voor de bananenteelt

La Niña teistert Ecuador al bijna 3 jaar

Met een duur van 34 maanden is de La Niña 2020-2023 de langste in 66 jaar. Als het, zoals verwacht, tot in april aanhoudt, wordt het de langste periode in de afgelopen 120 jaar. La Niña is een atmosferisch verschijnsel dat zich uit in een daling van de temperatuur van het zeeoppervlak. Het weersverschijnsel duurt gewoonlijk negen maanden tot drie jaar.

La Niña heeft onder meer gevolgen gehad voor de agrarische sector in Ecuador, omdat het onder meer leidt tot droogte aan de kust. In het geval van bananen was bijna 80% van de daling van de export in 2022 te wijten aan de impact van La Niña, verklaart Richard Salazar, uitvoerend directeur van de Banana Marketing and Export Association. Vorig jaar daalde de export van (bak)bananen met 5,8% in volume en ook met 6,3% in dollarwaarde.

Bananen ontwikkelen zich goed bij temperaturen van 25°C tot 35°C, maar door La Niña waren er gebieden waar het maar 18°C werd.

Bron: ecuadortimes.net

 

Publicatiedatum: