VK: Getir geeft gratis tomatenconserven weg

Mercadona reserveert € 225 mln voor tweede dc in Portugal
De Spaanse supermarktketen Mercadona investeert € 225 mln in de bouw van een nieuw logistiek centrum ter ondersteuning van zijn uitbreidingsplan in Portugal. De faciliteit in Almeirim, ten noorden van Lissabon, ligt op een 440.000 m2 groot perceel dat door het bedrijf is aangekocht en zal een totale bouwoppervlakte hebben van ongeveer 120.000 m2. Het omvat een koel- en vriesruimte, een drogeladingruimte en gebouwen voor algemene diensten en kantoren.
Bron: esmmagazine.com 

VK: 'Systeemverandering' nodig om voedselcrisis te bestrijden
Uit een studie van consumentenorganisatie Which? blijkt dat de waarde van supermarktartikelen vorig jaar met 21% is gestegen. Roberta Sonnino, hoogleraar duurzame voedselsystemen aan de Universiteit van Surrey: "De gecombineerde problemen van voedselprijsstijgingen en saladetekorten hakken in op het dieet van de mensen in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer een crisis toeslaat, zijn het de groenten, de ruggengraat van een gezond en duurzaam dieet, die snel verdwijnen. Maar waar zijn de subsidies om dit aan te pakken?"
Bron: talkingretail.com 

VK: Moda, New York Square in Leeds krijgt een nieuwe Sainsbury's Local
Bewoners van de gloednieuwe Leedse huurwijk Moda, New York Square werden verwelkomd door de deuren van Sainsbury's nieuwste Local, na de opening van de nieuwste winkel van de retailer in het hart van Leeds. Klanten kunnen er terecht voor hoogwaardige en voordelige boodschappen en huishoudelijke artikelen, van groenten en fruit en food-to-go tot zoete, hartige en diepgevroren producten.
Bron: about.sainsburys.co.u

VK: Getir geeft gratis tomaten in conserven weg omdat de vraag met 239% stijgt
Getir geeft gratis ingeblikte tomaten weg via zijn app nu Britse supermarkten kampen met tekorten aan AGF. Het supersnelle levensmiddelenbedrijf heeft gezegd dat in de afgelopen week de vraag naar 'ingeblikte tomatenrecepten' met 239% is gestegen, naast zoekopdrachten naar 'ingeblikte tomaten' die met 60% zijn gestegen.
Bron: grocerygazette.co.uk 

VK: Aldi intensiveert zoektocht naar nieuwe supermarktvestigingen
Aldi intensiveert zijn zoektocht naar nieuwe vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en zet de uitrol van nieuwe winkels voort. De retailer is van plan om het komende jaar meer dan € 452 mln te investeren in winkelontwikkeling en wil nieuwe en gerenoveerde winkels openen in de Midlands, het noordwesten, het noordoosten, Yorkshire en kuststeden.
Bron: theretailbulletin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.