Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkten werken samen om loonkloof in bananenketen te dichten

ldi, Asda, Co-op, Lidl GB, Marks and Spencer, Morrisons, Sainsbury's, Tesco en Waitrose hebben hun krachten gebundeld en zich ertoe verbonden een leefbaar loon in te voeren voor bananenarbeiders in hun internationale toeleveringsketens. De negen grote Britse retailers werken gezamenlijk aan het dichten van de loonkloof binnen hun toeleveringsketens tegen eind 2027.

De coalitie, die wordt gesteund door de organisatie voor duurzame handel IDH, beschrijft het initiatief als een "unieke kans voor retailers om het voortouw te nemen" en de partners in de toeleveringsketen te laten zien dat "wij serieus ons steentje willen bijdragen om arbeiders in staat te stellen een leefbaar loon te verdienen". Soortgelijke overeenkomsten bestaan al op de Belgische, Nederlandse en Duitse markt.

Alle retailers die deel uitmaken van de nieuwe coalitie zullen hun individuele bedrijfsprocessen en inkooppraktijken analyseren aan de hand van de IDH-routekaart voor leefbare lonen, terwijl ze ook samenwerken met andere retailinitiatieven, leveranciers, producenten en belanghebbenden om hun doelen te bereiken.

Bron: grocerygazette.co.uk

Publicatiedatum: