Lamb Weston rondt overname Lamb-Weston/Meijer af

Lamb Weston Holdings, Inc. kondigde op 28 februari jl. aan de aankoop van de resterende aandelenbelangen in haar Europese joint venture met Meijer Frozen Foods B.V. te hebben afgerond. De uiteindelijke transactievergoeding bestond uit 525 miljoen euro in contanten, behoudens bepaalde aanpassingen, en 1.952.421 gewone aandelen Lamb Weston. Het bedrijf kondigde in oktober 2022 zijn voornemen aan om het belang te kopen.

Nu de transactie is afgerond, bezit Lamb Weston 100% van Lamb-Weston/Meijer VOF, dat voorheen opereerde als een 50/50 joint venture tussen een volledige dochteronderneming van Lamb Weston en Meijer Frozen Foods. Met de overname voegt het bedrijf vijf extra productiefaciliteiten toe aan zijn wereldwijde aanwezigheid, waaronder vier faciliteiten in Nederland en één in het Verenigd Koninkrijk, alsmede een zesde productiefaciliteit die wordt geëxploiteerd via een 75%-belang in een joint venture in Oostenrijk. Deze fabrieken produceren jaarlijks bijna 910.000 ton afgewerkte diepvriesproducten.

Hoewel Lamb-Weston/Meijer voor 50% eigenaar was, heeft het bedrijf zijn 50%-deel van de winst in de jaarrekening opgenomen onder investeringswinst. Vanaf de afronding van de transactie wordt Lamb-Weston/Meijer een volledige dochteronderneming van het bedrijf en zal het bedrijf de resultaten van Lamb-Weston/Meijer volledig consolideren in zijn jaarrekening.

Voor meer informatie: news.lambweston.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.