Pierre Sweep, A&P Sweep:

"Knolselderijmarkt op kantelpunt"

Tholen - De verkoop van knolselderij loopt dit jaar iets achter op schema. Toch maakt Pierre Sweep van A&P Sweep uit Zevenbergen zich nog geen zorgen over de afzet. "Afgelopen jaar was de verkoop natuurlijk uitmuntend, als het dan wat minder is, ga je al snel achter je oren krabben, maar wat ons betreft is daar geen reden toe."

"Het prijsniveau is aan de stevige kant met afzetprijzen rond de 45 cent en daardoor is de vraag niet al te wild, maar je ziet dat er vanuit Oost-Europa volop wordt geïnformeerd. Iedereen zit op de wip en de knolselderijmarkt zit momenteel dan ook echt op een kantelpunt", aldus Pierre.

"De kwaliteit van de knollen is goed. Wel is het aanbod duidelijk lager met zo'n 20% lagere opbrengst. Gecombineerd met de wat lagere vraag is de markt dus in feite prima in balans. Verder valt op dat Oost-Europa ook dit jaar weer veel ongewassen product importeert."

Ook richting het nieuwe seizoen is de knolselderijspecialist optimistisch. "Gelukkig zijn de perikelen met het nieuwe plantmateriaal op tijd opgelost en er zijn dan ook weer volop knollenplanten besteld. Daarbij wil ik ook mijn complimenten uitspreken richting de zaadfirma's, want er zijn veel ontwikkelingen met nieuwe rassen. Daardoor valt er dit jaar echt wat te kiezen!"

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel.: +31 (0)6 53 15 53 23
pierre@sweep.nl          
www.sweep.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.