Waitrose kondigt het vroegste Britse aspergeseizoen aan

Italië: Supercentro breidt netwerk uit door overeenkomst met Feritrade
Het Italiaanse regionale levensmiddelenbedrijf Gruppo Supercentro zal zijn winkelnetwerk uitbreiden na de ondertekening van een overeenkomst met het in Salento gevestigde Feritrade. Volgens de overeenkomst zullen tegen juli 27 winkels onder de vlag van Sisa komen, waardoor het totale aantal winkels dat rechtstreeks eigendom is van en beheerd en aangesloten is bij Supercentro op 327 komt.
Bron: esmmagazine.com 

Mallorcaanse supermarkten hebben prijzen niet verlaagd ondanks btw-verlaging
Het directoraat Consumentenzaken van de Balearen heeft een onderzoek uitgevoerd naar de voedselprijzen voor en na de verlaging van de btw op verse levensmiddelen en eerste levensbehoeften. Bij een supermarkt, die € 2,99 rekende voor een zak aardappelen van drie kilo, steeg de prijs met 41% tot € 4,22.
Bron: majorcadailybulletin.com 

België: Colruyt gaat zijn slimme koelkasten aan derden verkopen
De technologie achter de autonome winkels van Colruyt Group komt ook beschikbaar voor andere retailers: het bedrijf presenteert een nieuwe slimme koelkast, in samenwerking met de Nederlandse specialist Innovend.
Bron: retaildetail.eu 

Spanje: Caprabo opent 18 supermarkten in 2023
De Spaanse retailer Caprabo heeft aangekondigd zijn uitbreidingsplan voort te zetten met de opening van 18 nieuwe supermarkten in 2023. Dit is het hoogste aantal jaarlijkse openingen dat de retailer in de afgelopen tien jaar heeft onthuld.
Bron: esmmagazine.com 

Ierland: Mulrines benoemt topman om nieuw drankproject Sion Mills te leiden
Het in Ballybofey gevestigde sapbedrijf Mulrines heeft een zeer ervaren topman uit de levensmiddelensector aangesteld om leiding te geven aan de groeiplannen, waaronder de opening van een nieuwe teeltfaciliteit van € 11,3 mln in de voormalige Herdman's Mill in Sion Mills. Michael Lyttle treedt bij het bedrijf in dienst als managing director, nadat hij de afgelopen twee jaar een soortgelijke functie bij Hilton Foods Ireland vervulde.
Bron: irishnews.com 

Waitrose kondigt het vroegste Britse aspergeseizoen aan
Waitrose heeft een extra vroeg aspergeseizoen aangekondigd dat vanaf 21 februari in de winkels ligt, negen weken eerder dan normaal. Traditioneel is het Britse aspergeseizoen vanaf St George's Day (23 april), dus Waitrose klanten zullen dit jaar nog langer van Britse asperges kunnen genieten. Sam Witherington van Waitrose: "We weten hoezeer onze klanten genieten van Britse asperges en daarom zijn we verheugd dat de oogst van dit jaar eerder dan gebruikelijk beschikbaar zal zijn, waardoor ons seizoen van 2023 het vroegste tot nu toe is."
Bron: retailtimes.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.