Topman Frans Muller: "Fabrikanten moeten inkoopprijzen verlagen"

Ahold Delhaize ziet winst en omzet in 2022 fors toenemen

Ahold Delhaize heeft ondanks de hogere inflatie de winst in het vierde kwartaal opgevoerd. In Europa is de onderliggende operationele marge wel gedaald. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het supermarktconcern. De onderneming zag de winst in het vierde kwartaal bij constante wisselkoersen met 14 procent toenemen naar €1 miljard, zo schrijft Distrifood. De omzet nam toe naar €23,4 miljard. De Amerikaanse supermarkten van de Nederlandse retailreus presteerden daarbij wel beter dan die in Europa. 

Rond de presentatie van de cijfers gaf topman Frans Muller aan dat hij vindt dat fabrikanten hun prijzen moeten verlagen. "De energieprijzen en grondstofprijzen dalen nu. We verwachten dat leveranciers dat ook weergeven in de prijzen die zij voor hun producten vragen." De uitspraken van Frans Muller zijn in tegenspraak met die van grote leveranciers. Dit meldt Distrifood. Die voorspellen juist bij de presentatie van hun jaarcijfers verdere prijsstijgingen. Veel van de kostenstijgingen van vorig jaar zijn volgens fabrikanten bijvoorbeeld nog niet doorberekend in de inkoopprijzen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.