Maleisische handelaren krijgen tik op de vingers van ministerie inzake stijgende groentenprijzen

Het ministerie van Handel heeft Maleisische handelaren gewaarschuwd zich te houden aan de wet op de prijsbeheersing en de bestrijding van woekerwinsten van 2011 (PCAPA). Een woordvoerder van de Profiteering Control Unit en Industry Compliance Division gaf commentaar op een verklaring van de Consumers Association of Penang, waarin wordt beweerd dat de groenteprijzen de afgelopen maand met meer dan 160% zijn gestegen.

De voorzitter Mohideen Abdul Kader zei vorige week dat de prijs van okra was gestegen van RM6 per kg tot RM16 per kg, een stijging van 166%. Hij voegde eraan toe dat andere groenten die in prijs waren gestegen, kouseband waren, die was gestegen van RM6 per kg tot RM12 per kg (100%), tomaten van RM4,50 per kg tot RM10 per kg (120%), sperziebonen van RM6 per kg tot RM12 per kg (100%) en aubergine van RM7 per kg tot RM12 per kg (71%).

Hoewel het ministerie niet ontkent dat de prijzen van groenten in Penang zijn gestegen, zegt het dat de omstandigheden nog steeds stabiel zijn.

[RM1 = €0,22 ]

Bron: thesundaily.my


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.