Prijzen Egyptische lente-uien stijgen

"Aanvoer lente-uien zal de komende weken afnemen"

Het Egyptische lente-uienseizoen is tot nu toe probleemloos verlopen. Dankzij de weersomstandigheden zouden er echter binnenkort uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid kunnen komen, zegt Mai Yassin, exportmanager bij de Egyptische exporteur van verse producten Stars of Export: "Op dit moment zijn de zaken voor ons nog steeds stabiel, we verzenden de reguliere hoeveelheden lente-uien en de kwaliteit is nog steeds wat we gewend zijn. De totale hoeveelheid zal de komende weken echter afnemen, omdat de weers-omstandigheden al veel teeltgebieden schade toe hebben gebracht. In andere gebieden die niet door het weer zijn getroffen, is de kwaliteit niet goed genoeg. Bijgevolg zullen de voor uitvoer beschikbare volumes lager worden."

Aangezien de vraag nog steeds stabiel is terwijl de beschikbaarheid afneemt, merkt Yassin op dat de prijzen als gevolg daarvan onlangs zijn gestegen. "Kort geleden zijn de prijzen voor lente-uien gestegen. Voor uien van goede kwaliteit zien kopers een prijsstijging van 25 of zelfs 30 procent. Aangezien de beschikbare hoeveelheid voor uien van goede kwaliteit in de komende periode kleiner zal zijn, is het mogelijk dat de prijzen nog meer zullen stijgen dan nu al het geval is, maar dat kunnen we pas weten als dat daadwerkelijk gebeurt. We zullen moeten zien hoe de situatie zich heeft ontwikkeld zodra we terugkomen van de Fruit Logistica," besluit ze.

Stars of Export is aanwezig op de Fruit Logistica. U vindt hun stand in Hal B / A-81.

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741
export@starsofexport.com   
www.starsofexport.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.