Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Smartkas werkt samen met BerryWorld

Het Nederlandse Smartkas, dat onder meer in het Verenigd Koninkrijk een grote indoor farm runt, werkt samen met BerryWorld. In de indoor farm in het VK teelt Smartkas het ras Eve's Delight op twaalf lagen boven elkaar. De afgelopen twaalf maanden zijn de rassen van het Nederlandse veredelingsbedrijf op de R&D-locatie van Smartkas in Nederland getest.


Mark Kirby, Chief Commercial Officer bij Smartkas en Paul Avery, Sales Director BerryWorld UK

"De toenemende vraag van consumenten naar lokaal geteelde aardbeien betekent dat het jaarrond produceren in het VK nog nooit zo belangrijk is geweest. "Onze verticale smart farm biedt de mogelijkheid om retailers het hele jaar door te ondersteunen", aldus dr. David Meszaros, CEO en oprichter van Smartkas.

Het VK is afhankelijk van het importeren van aardbeien van overzee in het laagseizoen. De Smartkas-aardbeien worden geoogst in een verticale smart farm in Harlow, Essex om het hele jaar door een consistente aanvoer te hebben.

De vertical farm meet 27.000 vierkante meter teeltruimte en is daarmee volgens Smartkas de grootste van het VK. "Ons partnerschap met BerryWorld markeert een keerpunt in de voedselvoorzieningsketen van het Verenigd Koninkrijk en de manier waarop het land het hele jaar door lokaal geteelde producten zoekt. Onze teelt in Harlow maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om alle aspecten van de groeicyclus, waaronder licht, water en CO2, te controleren om het groeipotentieel van de planten te maximaliseren. Doordat ze binnen staan, zijn de planten beschermd tegen slechte weersomstandigheden en kunnen we lokaal een optimale groeiomgeving creëren, wat resulteert in een aardbei die niet alleen goed smaakt maar ook ecologisch en economisch verantwoord is," voegde Mark Kirby, Chief Commercial Officer bij Smartkas, toe.

Voor meer informatie: 
SMARTKAS
+31 (0)20 5320745
info@smartkas.com  
smartkas.com

 

BerryWorld
www.berryworld.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.