Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wikifarmer

"B2B-marktplaats als een gratis kennisbron voor telers"

De moderne internationale fruithandel staat voor veel uitdagingen, waardoor een verschuiving naar digitale oplossingen nodig is, zegt Ilias Sousis, CEO en medeoprichter van Wikifarmer. "Bevoorradings-ketens zijn volatiel en staan onder druk. De beschikbaarheid van producten is in gevaar gekomen door wereldwijde gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne en de snelle en toenemende klimaatverandering. Dit heeft enorme gevolgen voor telers en gewassen en de behoefte aan investeringen in duurzame oplossingen op het gebied van teelttechnieken, verpakking en transport neemt toe. De tuinbouw ondergaat een digitale transformatie, aangezien het gedrag van kopers en verkopers verschuift naar digitale oplossingen. Bedrijven moeten efficiënter worden om zich aan de nieuwe status-quo aan te passen, onnodige kosten te besparen en meer te innoveren."

"Wikifarmer is een digitale B2B-marktplaats voor de handel in tuinbouwproducten. De uitdagende omstandigheden in de AGF-handel creëren een gastvrije omgeving voor een start-up als Wikifarmer," legt Sousis uit. "Wij bieden zowel een directe B2B-marktplaats voor tuinbouwproducten als een gratis kennisbron voor telers. Het platform fungeert als een inkoopassistent voor bedrijven die hen helpt hun groenten en fruit optimaal in te kopen; het verbindt hen rechtstreeks met telers, helpt hen online over prijzen te onderhandelen en biedt logistieke ondersteuning. Bedrijven kunnen vinden wat ze nodig hebben en hun transacties veilig en transparant afhandelen, met de optie van 60-90 dagen krediettermijn en een 100% geld-terug-garantie."

Peter Sagos, medeoprichter en CCO van Wikifarmer, stelt dat het bedrijf telers de middelen biedt om gratis meer te leren over teelt- en bedrijfspraktijken: "Wikifarmer introduceert een ecosysteem dat telers ook van begin tot eind ondersteunt, waardoor ze kunnen leren, verkopen en hun zakelijke leven gemakkelijker kunnen maken. Telers beschikken nu over adequate middelen om hun teelt en inkomen op een duurzame manier te verbeteren: een brede verzameling van best practices in de tuinbouw en how-to gidsen, vrij toegankelijk en vertaald in 16 talen en een alternatief inkomenskanaal. Wikifarmer wil telers de waarde teruggeven die ze verdienen in de verkoopcyclus; het stelt hen in staat rechtstreeks aan kopers te leveren en uiteindelijk hun winstgevendheid te verhogen. Een hogere winstgevendheid zal ruimte creëren voor meer investeringen in de teelt, meer werkgelegenheid en een duurzamere tuinbouw in het algemeen."

Het doel van Wikifarmer is het versterken en bevorderen van de dynamiek van de tuinbouw, benadrukt Sousis. "Ons platform is een commercieel kruispunt voor de mediterrane landen, dat duizenden telers uit Europa samenbrengt en hen helpt kopers uit de hele wereld te vinden. Onze aanwezigheid op Fruit Logistica maakt deel uit van de missie van het bedrijf; het herstructureren van de toeleveringsketen, het digitaliseren van processen en uiteindelijk het genereren van meer waarde voor alle betrokken partijen. Samen met de introductie van innovatieve oplossingen zal deze tentoonstelling helpen bij het creëren van kansen voor handelsovereenkomsten."

Wikifarmer neemt deel aan de Fruit Logistica. U kunt hun stand vinden in Hal 8.2/A-71.

Voor meer informatie:
Ilias Sousis
Wikifarmer
+30 2106745250
[email protected] 
https://www.wikifarmer.com 

Publicatiedatum: