Morrisons verlaagt prijzen van 1.000 producten

Tesco-baas in 'parallel universum' over prijsstijgingen, zegt Britse landbouwleider
Gevraagd door de BBC of voedseltelers profiteren van de armsten in de samenleving, zei Tesco-voorzitter John Allan dat dit "heel goed mogelijk" was. Hij zei dat de retailer "heel hard" probeert prijsstijgingen aan te vechten die volgens hem onrechtmatig zijn. Minette Batters, voorzitter van de Britse National Farmers' Union, zei dat ze "enigszins verbijsterd" was door de opmerkingen van Allan. "Het was bijna alsof hij in een parallel universum leefde," zei ze tegen de BBC-radio, waarbij ze opmerkte dat telers te maken hebben met ongekende stijgingen van de teeltkosten.
Bron: reuters.com 

VK: Morrisons verlaagt de prijzen van 1.000 van zijn producten
Morrisons verlaagt vanaf deze week de prijzen van nog eens 820 populaire producten, waardoor het totale aantal prijsverlagingen voor klanten in januari op meer dan 1.000 komt. Tot de producten die verlaagd en vergrendeld zijn, behoren onder meer entrecote, groenten en fruit, waaronder aardappelen, peren en aubergines, ham en kip.
Bron: thetelegraphandargus.co.uk 

Noorse startup Chew neemt Finse concurrent Carrot Kitchen over om een nieuwe generatie van gezond eten te inspireren
De Noorse startup Chew, die de liefde voor gezond eten vanaf jonge leeftijd wil aanwakkeren, heeft de Finse concurrent Carrot Kitchen overgenomen. Chew is nu van plan zich op de Scandinavische markt te consolideren alvorens uit te breiden.
Bron: eu-startups.com 

VK: Maaltijdbezorger Deliveroo draait quitte na dip in bestellingen
De Britse maaltijdbezorger Deliveroo verwacht dit jaar winstgevend te zijn nadat een betere kostenbeheersing en hogere klantentarieven het bedrijf in de tweede helft van 2022 uit de rode cijfers hielpen, ook al daalde het aantal bestellingen na een pandemische piek. Het bedrijf, dat had geprofiteerd van de stijgende vraag tijdens de pandemie, zei dat de waarde van de bestellingen op zijn platform in het vierde kwartaal met 6% steeg tot € 2 mld, omdat de stijging van de restaurantprijzen een daling van 2% van de bestellingen compenseerde.
Bron: reuters.com 

Eigenaren van Britse supermarkt Asda en EG Group overwegen fusie, meldt de Times
De Britse supermarktketen Asda zou kunnen fuseren met tankstationbedrijf EG Group volgens plannen die worden onderzocht door de eigenaren van beide bedrijven, meldt de Londense Times.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.