"Supermarkten verspillen g+f door hoge cosmetische standaarden"

Volgens een parlementair rapport moeten er beperkingen komen om te voorkomen dat grote supermarkten AGF weggooien vanwege kleine visuele gebreken of een lichte misvorming. Uit het onderzoek naar voedselveiligheid blijkt dat de cosmetische normen tot aanzienlijke voedselverspilling leiden.

De voorzitter van de commissie, het onafhankelijke parlementslid Alex Greenwich, zei dat het onaanvaardbaar was tijdens een crisis van de kosten van levensonderhoud: "We hebben perfect goed voedsel dat niet voldoet aan de cosmetische normen van de grote supermarktketens en dat wordt verspild, omdat een courgette verkeerd gebogen is of een banaan de verkeerde kleur heeft."

Het schijnt dat Australiërs jaarlijks het equivalent van 312 kilogram voedsel per persoon verspillen, wat de economie naar schatting 36,6 miljard dollar (23,3 mld euro) per jaar kost. In het rapport over voedselzekerheid wordt de regering aanbevolen de grote retailers beperkingen op te leggen die de hoeveelheid geweigerde en weggegooide producten moeten verminderen.

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.