Braziliaanse fruitexport beïnvloed door klimaatproblemen

Volgens de voorzitter van de Braziliaanse vereniging van exporteurs van fruit en afgeleide producten (Abrafrutas), Guilherme Coelho, werd 2022 gekenmerkt door slecht weer dat uitdagingen creëerde voor de exportsector van fruit in Brazilië. De geconsolideerde gegevens van de vereniging, die lopen van januari tot september van dit jaar, wijzen op een daling van de inkomsten (in dollars) met ongeveer 12% en van het volume met ongeveer 15%.

Coelho preciseert dat dit tekort in vergelijking met de resultaten van januari tot september 2021 te wijten is aan weersproblemen. Het noordoosten van het land, dat volgens hem ongeveer 70% van de fruitexport concentreert, werd geschaad door de regens en het zuiden van Brazilië door de droogte.

Ondanks deze uitdagingen wijst de voorzitter van Abrafrutas erop dat de geconsolideerde cijfers van de verzendingen van Braziliaans fruit, die in januari moeten worden vrijgegeven, in de buurt moeten komen van de in 2021 behaalde inkomsten, namelijk 1,60 miljard dollar.

"We zijn erg enthousiast over 2023, met het vooruitzicht om druiven naar China te exporteren, citroenen en avocado's naar de Verenigde Staten, appels naar Thailand. De exportmarkt voor Braziliaans fruit is zeer actief," verzekerde hij.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.