700.000 kilo voedsel gered van verspilling

Het gros van de Nederlanders probeert zoveel mogelijk te besparen op boodschappen. De verkoop van restproducten zit dan ook enorm in de lift. De cijfers liegen er niet om: in 2022 heeft online supermarkt Foodello maar liefst 700.000 kilo voedsel van verspilling gered.

Foodello verkoopt producten de supermarkt niet halen of daar uiteindelijk niet worden verkocht, maar die kwalitatief en qua voedselveiligheid nog prima in orde zijn. Dat kunnen seizoensgebonden producten zijn, producten waarvan de houdbaarheidsdatum dichterbij komt, een product wat uit het assortiment verdwijnt of waar een drukfout op de verpakking staat.

Producten die het in 2022 goed deden, waren onder andere rijst, ontbijtkoek, pindakaas en hagelslag. Onder meer 30.000 kilo rijst, 100.000 repen ontbijtkoek, 33.000 potten pindakaas en 11.150 pakken hagelslag werden van de verspilling gered. Ook koffiecups zijn geliefd onder Foodello-klanten. Maar liefst 165.000 koffiecups werden verkocht.

Verwachting voor 2023
Bas Dekker, marketingmanager van Foodello, verwacht dat Nederlandse consumenten in 2023 de ingezette lijn van kostenbesparing voortzetten. “Door te kopen bij Foodello lever je niets in op kwaliteit en voedselveiligheid, maar bespaar je zinvol kosten omdat je tegelijkertijd actief bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.