Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombia wil populariteit physalis vergroten

Het jaar 2022 was een moeilijk jaar voor de Colombiaanse exporteurs van exotisch fruit; voor 2023 wordt gehoopt op betere omstandigheden en prijzen. Volgens Luis Reyes, directeur van Frutireyes: "Vanwege het regenseizoen en kostenstijgingen, vooral voor teeltkosten en logistiek, terwijl de marktprijzen laag waren, vooral in Europa, was het vorig jaar moeilijk. We hopen dat het in 2023 beter zal gaan."

De teler en exporteur van exotisch fruit Frutireyes, gevestigd in Bogota, Colombia, heeft bedrijven die dicht bij de hoofdstad liggen. Zij zijn telers van physalis, passiefruit en avocado en exporteren ook andere exoten zoals granadilla, maracuya, tamarillo, gele pitahaja en limes.

"Teler in Colombia zijn is een uitdaging, je moet voorzichtig zijn en de beste beslissing nemen over waar je fruit gaat telen. Het is ook belangrijk om een professioneel agronomisch team in dienst te hebben dat kan omgaan met weersomstandigheden en bodemeigenschappen. Wij zijn al vanaf het begin telers, het vak heeft onze geest geopend voor nieuwe zaken en we zijn voorbereid met fytosanitaire protocollen van lokale en internationale verzoeken. Ik kan zeggen dat we ons hebben geconcentreerd op wat we kunnen. In deze volgorde van ideeën is ons paradepaardje physalis en we telen dit product al vele tientallen jaren op ons familiebedrijf," zegt Reyes.

Hun belangrijkste markt is Europa met dienstverlening aan met name Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Italië en daarnaast de Verenigde Staten. "We zijn 30 jaar geleden begonnen met de export naar Europa. De markt in de VS voor physalis begon 8 jaar geleden. Qua hoeveelheid zijn wij marktleider in de VS. Frutireyes heeft 400 ha physalis en we kunnen meer telen als de markt om meer fruit vraagt. Azië is een potentiële markt voor exoten zoals gele pitahaja en granadilla. We kunnen ons houden aan fytosanitaire protocollen in andere landen zoals Japan om onze export uit te breiden," legt Reyes uit.

We kijken uit naar Berlijn
"We zijn enthousiast om na de pandemie weer aan de Fruit Logistica deel te nemen. We vinden het leuk om huidige klanten te ontmoeten en Colombiaans exotisch fruit te promoten. Ons doel is om consumenten de voordelen van physalis te laten kennen. Het is een buitengewoon fruit, dat niet erg bekend is. Het is rijk aan antioxidanten, vitamine B-complex en vitamine A, en het heeft gewichtsverliezende eigenschappen en is een anti-diabetisch middel," besluit Reyes.

Bezoek Frutireyes op Fruit Logistica Berlijn Hal 23, Stand C-33.

Voor meer informatie:
Luis Reyes
Frutireyes
+57 1 5336739
info@frutireyes.com
www.frutireyes.com

Publicatiedatum: