Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen in Californië veroorzaakt modderige chaos

"Het is heftig en het is nog te vroeg om te zeggen wat dit zal doen." Dat is de reactie van telers over de gevolgen van de hevige regenbuien in Californië, genoeg om evacuatiebevelen en overstromingen te veroorzaken.

"Het is een gekkenhuis hier in Santa Maria! We hebben de afgelopen 24 uur zo veel regen gehad, met in sommige delen een recordhoeveelheid regen," zegt Crystal Chavez van Gold Coast Packing. Ze merkt op dat er in die regio overstromingen zijn en wegen zijn afgesloten, omdat er in gebieden water binnenkomt met een snelheid die in decennia niet is voorgekomen.

Foto: Spinaca Farms

"Het is nog te vroeg om te zeggen hoe onze gewassen door de regen zijn getroffen. Dat zal de komende dagen allemaal worden beoordeeld," zegt Chavez. "We hebben een paar problemen gehad om ons product van de woestijn naar onze fabriek in Santa Maria te krijgen door wegafsluitingen. Onze vrachtwagens moesten omgeleid worden en dat veroorzaakt vertragingen, maar we werken aan alle kleine problemen. We houden vol."

Velden gedraineerd houden
Bij Bobalu Berries deelt Cindy Jewell dat gevoel: "We krijgen veel regen in de hele staat, die nog enkele dagen aanhoudt," zegt ze. "Het is moeilijk om een update van de oogst te geven totdat het weer afneemt. Momenteel concentreren we ons op het draineren van de velden, zodat het water zich niet ophoopt buiten de geulen."

Foto: Spinaca Farms

"Op korte termijn is het een modderige bende aan de Central Coast van Californië," zegt Zack Andrade van Spinaca Farms. "Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel schade de regen heeft aangericht, maar de telers moeten zeker hun plantschema's aanpassen en zullen waarschijnlijk langer in Imperial/Yuma en Noord-Mexico moeten blijven voor de voorjaarsgewassen. De aanvoer zal waarschijnlijk in maart en april worden verstoord, aangezien de aanplant die nu niet kan plaatsvinden, bestemd is voor gewassen die in het voorjaar van 2023 aan de Central Coastzullen worden geoogst."

Voor meer informatie:
Crystal Chavez
Gold Coast Packing
www.goldcoastpack.com      

Cindy Jewell
Bobalu Berries
www.bobaluberries.com 

Zack Andrade
Spinaca Farms
www.spinacafarms.com

Publicatiedatum: