Premier Prayut is trots op Thaise ananas

Volgens bronnen was premier Prayut opgetogen toen het ministerie van Landbouw hem meedeelde dat Thailand een aandeel van 32% heeft in de wereldmarkt voor geconserveerde ananas - de grootste ter wereld - met een waarde van 20 miljard baht (558,3 mln euro). Het grootste deel van de Thaise ananasteelt vindt plaats in de westelijke Thaise provincie Prachuap Khiri Khan, die moet worden beschouwd als "de ananasmetropool van Thailand en die van de wereld", aldus de woordvoerder.

Prayut zei dat de regering een vijfjarenplan heeft opgesteld voor de periode 2023-2027 om de ananasconservenindustrie te ondersteunen en de teelt, verwerking en afzet van de conserven te verbeteren. De regering zal geld uit het Fruit Development Fund gebruiken om ervoor te zorgen dat Thailand de toppositie inneemt als 's werelds grootste exporteur van ananas in conserven van hoge kwaliteit.

Bron: thethaiger.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.