Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Startschot Calinda-aardbei luidt nieuwe jaar in bij Special Fruit

"Voor zevende keer op rij hebben we Spaanse Calinda-productie verhoogd"

Het begin van het jaar 2023 betekent meteen ook het startschot van het seizoen van de Calinda. Tot begin juni kan de aardbei in de schappen worden gevonden. Special Fruit besliste om voor de zevende keer op rij de productie te verhogen. "Enkel en alleen omdat de zoete aardbei steeds meer klanten voor zich weet te winnen. We kunnen dit voorjaar dus uitkijken naar een volume dat ongeveer de 6 miljoen kilo zal benaderen."

"Calinda heeft haar kwaliteit en smaak ook te danken aan de regio waar ze verbouwd wordt. De planten groeien in uitstekende omstandigheden in 3 verschillende regio's in het Spaanse Huelva, om teeltrisico’s te spreiden", aldus het team van Special Fruit.

  • De Doñana regio Almonte - El Rocío.
  • Lucena-Moguer-Palos.
  • De Westkust van Cartaya - Lepe.

Het jaarlijks onderzoek van Carmen Soria Navarro van IFAPA  laat zien Calinda, vergeleken met andere Huelva variëteiten, naar voren komt als de meest gezonde variëteit. "Ze bevat het hoogste aantal vitamine C en anti-oxidanten. De aardbei bezit dus niet enkel een dieprode iconische vorm, een zoete, sappige smaak, maar blijkt nog eens supergezond te zijn. Ideaal voor de wintermaanden."

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, België
+32 33 17 06 60
[email protected]   
www.specialfruit.be      

Publicatiedatum: