Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder uren maken in de winkel dan op de markt

Edo van Houten doet zaak over aan Rick Visser

Tholen – Edo kan niet wachten om te stoppen en Rick Visser wil niets liever dan starten. Vanaf de tweede week januari is het zover, dan draagt Edo zijn goedlopende zaak over. Rick gaat die samen met zijn 18-jarige zoon Fabian runnen. AGF-handel zit bij de familie Visser namelijk in de genen.


Vakantiekiekje van Rick Visser met zijn zonen Fabian (links) en Matthijs (midden)

Mooie bijkomstigheid is dat de zaak van Edo in Hoorn ligt. Rick is zoon van de in Hoorn en wijde omstreken bekende groenteman Wabe Visser die daar 45 jaar lang een ventwijk had. Rick zelf kent het vak inmiddels 28 jaar lang, vanaf zijn 16e werkt hij in de AGF-handel. Eerst 20 jaar groentechef bij supermarkten en de laatste zes jaar als marktkoopman bij VOF Robin en Kees.


Een typische uitstalling van Edo van Houten, Rick is niet van plan veel van het concept van Edo de veranderen

“Op de markt is het heerlijk werken, met gigantisch veel vrijheid en sociale contacten, maar toen ik hoorde dat de zaak van Edo in de verkoop kwam hoefde ik niet lang na te denken. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te hebben en ook die van mijn zoon die nu ook op de markt staat met AGF”, vertelt Rick.

Buiten de naam – het wordt straks Visser AGF - en hier en daar en likje verf gaat Rick niet veel veranderen aan het marktachtige concept van Edo. “Edo heeft ook een enorme gunfactor en daar hoort de uitstraling van de winkel bij. Voor klanten verandert alleen het gezicht en hun  vertrouwen winnen we wel weer. Het blijft een ouderwetse groentewinkel zonder fratsen aan maaltijden. Er is naar mijn mening genoeg klandizie voor. En dat het bij de groenteman duurder is, is behoorlijk achterhaald. Wij kopen elke dag in en zijn minder afhankelijk van prijs en massa dus kunnen we flexibel zijn met acties en meer variatie aanbieden. En we hebben nog een belangrijk verschil, mensen kunnen we producten laten proeven, en proeven is kopen.”


Voor Rick en Fabian betekent een winkel minder uren draaien van op de markt

Edo kijkt er erg naar uit om rustiger aan te doen. “Ik ben nu 49 en werk al vanaf mijn 15e in de groenten. Het zijn lange dagen, zes maal per week vanaf 7 uur ’s ochtends tot sluitingstijd. Als je dat wegzet tegen een 36-urige werkweek, had ik al drie jaar gelden met pensioen kunnen zijn.” Hij heeft nog geen idee wat de toekomst zal brengen. “Grote kans dat ik wel in de branche blijf maar ik leef aantal jaar in het vertrouwen het leven me geeft wat ik nodig heb. Ook de overname is zo gegaan.”

Voor Rick en Fabian Visser is het runnen van een winkel juist rustiger aan doen. Nu moeten ze voor een marktdag nog om half vier ’s ochtends uit de veren en komen ze zeven uur ’s avonds pas thuis. “Dan moet je dus ook om negen uur, half tien jaar bed. Aan een sociaal leven met je vrouw en kinderen kom je amper toe”, besluit Rick.

Visser AGF
FB Visser AGF
[email protected] 
T: 06 22826902