Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugese walnotenseizoen vertraagt nu Kerst nadert

Hoewel het Portugese walnotenseizoen met enkele uitdagingen begon, is het over het geheel genomen een goed seizoen geweest, aldus SebastiĆ£o Lorena, hoofd verkoop van de Portugese walnotenexporteur Nogam: "Door de prijsdruk die op de markt voelbaar was, werd niet geanticipeerd op een goed jaar voor de Portugese walnoot. Bovendien hielp het weer niet mee, want door de hoge temperaturen aan het begin van het seizoen waren de walnoten soms te droog en de vroege regen zorgde voor zowel moeilijkheden tijdens de oogst en als ongewenste schimmels.

Desondanks werd het een goed jaar voor Nogam, dankzij een stijging van de productie, de opening van nieuwe markten en verkoopkanalen en de consolidatie van onze positie als teler van walnoten van hoge kwaliteit in Europa."

Aangezien de hoeveelheden flink zijn toegenomen, vindt Lorena dat de verkoop uitstekend was. Het feit dat ze enkele nieuwe markten hebben betreden, heeft zeker een beetje geholpen. "We exporteren ongeveer 75% van onze productie en dit jaar, met een aanzienlijke toename van de volumes, konden we nieuwe markten aanboren, zoals Marokko en Turkije. Het opbouwen van een klantennetwerk op basis van consistentie, kwaliteit en goede praktijken opent nieuwe zakelijke mogelijkheden en garandeert tevreden klanten."

De vraag naar walnoten is net voor de Kerst gewoonlijk zeer groot, en dit jaar was dat niet anders. Met de feestdagen voor de deur wordt het eindelijk rustiger voor Nogum, legt Lorena uit: "De kerstvraag naar walnoten is bijna voorbij. We hebben echter gemerkt dat onze klanten en de markt zich meer zorgen maken en zich gematigder opstellen. Een groter aantal bestellingen, maar minder grote hoeveelheden vergeleken met voorgaande jaren. Gelukkig is een groot deel van de voorraad al verkocht. Wat er over is gebleven, is bestemd voor eerdere contracten, die naar verwachting tegen Pasen zullen worden nagekomen."

"Meer dan ooit voelen we dat onze klanten en handelaren het product, de versheid en de kwaliteit die een duurzame teelt garandeert, waarderen. Door producten en diensten van hoge kwaliteit aan te bieden, het hele jaar door verse walnoten te leveren en duurzame en verantwoorde normen te garanderen, kunnen wij ons onderscheiden van de markt. Onze klanten waarderen dat," besluit Lorena.

Voor meer informatie:
SebastiĆ£o Lorena
Nogam
Tel: +351 266 096 401
Mobiel: +351 917 335 453
Email: [email protected] 
www.nogam.pt  

Publicatiedatum: