Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Thai Aromatic Coconut op Chinese markt doet prijzen dalen

De laatste jaren is de meest populaire jonge kokossoort op de Chinese markt de Thaise aromatische kokosnoot en het hoogtepunt van het importseizoen is maart-oktober. Door de toenemende vraag van de Chinese markt en de voortdurende ontwikkeling van grensoverschrijdende e-commerce kanalen, neemt de aanplant van jonge kokosnoten in Thailand voortdurend toe en wordt meer dan 85% van de totale oogst naar China geƫxporteerd. In vergelijking met het vorige seizoen is de Thaise oogst van jonge kokosnoten dit seizoen met 10-20% gestegen. Onlangs deelde Jason Xu van Yes Fruit Agricultural Technology zijn visie op de markt met FreshPublishers.

Xu: "Wereldwijd komen de jonge kokosnoten die op de markt worden verkocht voornamelijk uit Thailand. Vanwege de bijzonderheid van het klimaat en de geografische omgeving van het teeltgebied wordt de Aromatic Coconut geteeld binnen een straal van 80 km van Damnoen Saduak. De lokale kokosnoten hebben de juiste tijd en plaats om voldoende water op te nemen, evenals het gunstige zoutgehalte van de kust. De Thaise Aromatische Kokosnoot heeft grote afmetingen en een dunne schil. De kokosmelk en het vruchtvlees hebben een aangenaam aroma. Vergeleken met China's binnenlandse jonge kokosnoot zijn de belangrijkste voordelen van de Thaise Aromatische Kokosnoot de verschillende rassen, smaken en vruchtperioden."

Over de prijsschommelingen zei Jason: "Een paar jaar geleden, toen er een duidelijk tekort was aan Thaise aromatische kokosnoten, was de prijs hoog. Nu er meer jonge kokosnoten op de Chinese markt komen, keert de prijs geleidelijk terug naar een redelijk niveau. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is de huidige totale verkoopprijs van Thaise aromatische kokosnoot gedaald."

Op dit moment worden de verse jonge kokosnoten van Yes Fruit Agricultural Technology voornamelijk geleverd aan China's binnenlandse eerste- en tweedeklas groothandelsmarkten, grote supermarkten en e-retailbedrijven. Tegelijkertijd wordt het fruit ook geƫxporteerd naar het Midden-Oosten en de Amerikaanse markt. Daarnaast bewerkt het bedrijf verse kokosnoten die voldoen aan de eisen van de binnenlandse e-commerce met de trend dat steeds meer consumenten de voorkeur geven aan online verkoop in China.

"Naast de verkoop van fruit zijn ook verwerkte producten zoals kokoswater, kokospulp en kokosmelk in voorbereiding. Momenteel hebben we een GMP-, SGS- en HACCP-standaardbewerkingsfabriek in Thailand en duizenden ha boomgaarden voor de teelt van aromatische kokosnoot. De tweede moderne bewerkingsfabriek wordt naar verwachting in februari 2023 voltooid en in gebruik genomen. Na de start van de teelt kan de combinatie van de oude en de nieuwe fabriek een teeltcapaciteit van 20 containers per dag bereiken. "Jason zei.

Voor meer informatie:
Jason Xu 
Yes Fruit Agricultural Technology Co., Ltd.
+86 138 1692 8759
[email protected] 
WeChat: jason_xu1118

Publicatiedatum: