Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Douane hervat implementatie nieuw aangiftesysteem DMS

De implementatie van het omzetten van het huidige AGS (aangiftesysteem douane) naar het nieuwe DMS (Douaneaangiften Management Systeem) gaat binnenkort weer van start. Er is een nieuwe planning gemaakt voor DMS (4.0) Invoer, uitvoer (normale procedure) en DMS (4.1) Vergunninghouders Inschrijving In de Administratie van de Aangever (IIAA); het oude GPA en SPA.
De implementatie van DMS 4.0 en 4.1 is volgens de nieuwe tijdplanning uiterlijk op 1 januari 2024 afgerond. De aansluitproblemen op de debiteurenadministratie die de Douane eerder ondervond, zijn opgelost. Deze problemen waren de oorzaak van de vertraging in de implementatie. De nieuwe planning is terug te vinden op Douane.nl. Deze is afgestemd in het Overleg Douane Bedrijfsleven (klankbordgroep ODB DMS), waarin evofenedex vertegenwoordigd is.

Planningstool
De Douane vraagt bedrijven en softwareontwikkelaars niet tot het laatste moment te wachten met de migratie van de bestaande naar de nieuwe software. Dit voorkomt capaciteitsproblemen bij alle betrokken partijen, en zorgt ervoor dat het migratieproces zorgvuldig kan verlopen. Voor de planning van de aansluiting van DMS 4.0 gaat de Douane gebruikmaken van een planningstool, waarmee afspraken kunnen worden gemaakt. Deze tool komt de komende weken beschikbaar. Met de IIAA-aangevers worden individuele gesprekken gevoerd.

Stappenplan
Een handig hulpmiddel is het Stappenplan/checklist migratie van AGS naar DMS. Bij de Startvragen zijn de veel gestelde vragen en antwoorden terug te vinden. Meer weten? Neem dan contact op met de Nationale Helpdesk Douane.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: