Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië: Groothandelsprijs walnoten in dop zal stijgen

De groothandelsprijzen voor walnoten in de dop op de Moldavische markt zijn in november drie weken lang niet veranderd - gemiddeld 28 MDL/kg (1,38 €/kg). Deze situatie verschilt van die van vorig jaar in dezelfde periode van het seizoen. Toen fluctueerde de gemiddelde prijs in november sterker: 25-28 MDL/kg (1,35-1,45 €/kg). Exploitanten van de plaatselijke walnotenmarkt verwachten echter een stijging van de vraagprijzen voor noten in de dop van hoge kwaliteit uit boomgaarden begin december, meldt EastFruit.

De reden voor deze veronderstelling zijn de verzoeken aan de Unie van Verenigingen van Notenproducenten van Moldavië van kopers uit Oostenrijk en Frankrijk voor vrij grote partijen (honderden tonnen) pitten van hoge kwaliteit - lichtgekleurde helften, zonder ziekten en niet vatbaar voor schimmel. Sommige exporteurs van walnoten gingen op dit verzoek in en begonnen bij de telers kwaliteitsnoten in de dop te kopen tegen een relatief hoge prijs van 35 MDL/kg (€1,71/kg) en meer.

Volgens vertegenwoordigers van de industriebond is de huidige stijging van de vraag naar noten in de dop weliswaar nog niet wijdverbreid, maar past zij in de prognose van een geleidelijke opleving (tegen de kerstpiek) van de verkoop van noten in de dop voor kortlopende (snelle) exportcontracten.

Bron: EastFruit

Publicatiedatum: