Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Heel andere dynamiek in de bananenverkoop dit jaar"

Tholen - De bananenhandel kent momenteel een heel andere dynamiek dan voorgaande jaren, zo constateert een expert uit de sector. "De bananenaanvoer dit jaar is nogal strak over de hele linie, het aanbod is laag en de prijzen zijn voor de tijd van dit jaar aan de hoge kant. Bovendien rijzen de energieprijzen de pan uit. Het vooruitzicht qua volume blijft behoorlijk achter op de vraag.

Eigenlijk in alle winkels zijn de bananenprijzen omhoog gegaan, uitgezonderd de discounters, maar ik verwacht dat die ook nog wel zullen volgen. De verkoop is zeker niet verkeerd en ligt een stuk hoger dan vorig jaar om deze tijd van het jaar. Ik verwacht dat deze marktsituatie ook nog wel even zal aanhouden. Er is weinig fruit beschikbaar."

"De wisselkoers is inmiddels weer iets gunstiger geworden voor de import naar de eurolanden. Wel zijn de vertragingen van de schepen aan de orde van de dag. Een vertraging van drie tot zes dagen is geen uitzondering momenteel. Dit maakt het bijzonder lastig om de bananen goed op kleur te rijpen en de rijpers moeten alle zeilen bijzetten om de winkels goed te bevoorraden."