Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelmarkt update 30 november

World Potato Market meldt record EU-export

De omzet en de consumptie van aardappelen in de retailsector zijn stabiel gebleven, waarbij de dalende temperaturen tot een hogere consumptie hebben geleid. De teeltomstandigheden voor het resterende deel van de oogst, geconcentreerd in Cork (Ierland) en het noordoosten, zijn zeer moeilijk met verzadigde bodems. Bodemverontreiniging bemoeilijkt het droog- en sorteerproces en er worden nog steeds grote hoeveelheden gewasafval gemeld. In het algemeen melden de telers dit jaar opbrengsten die sterk variƫren, zelfs van veld tot veld.

World Potato Market meldt dat de uitvoer uit de Europese Unie in september een recordniveau heeft bereikt, een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. De prijzen stabiliseren zich geleidelijk en gehoopt wordt dat deze tendens zich zal voortzetten.

De markt voor verse consumptie wordt beschreven als "vlak", hoewel de exporteurs blijven vragen om leveringen aan Spanje, Portugal en Italiƫ, waar de prijzen naar verluidt stijgen. Er is vraag in Oost-Europa, maar deze bestemmingen zijn momenteel zeer concurrerend.

Volgens berichten uit Schotland blijft de vraag naar binnenlandse handel "uiterst gematigd". Na de bekendmaking van enkele "gunstigere" contractprijzen vorige week melden de handelaren in het zuiden dat de telers meer bereid zijn om te praten, hoewel er nog maar weinig orders worden bevestigd.

Bron: ifa.ie

Publicatiedatum: