Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sembikiya, een tempel van duur fruit

18 druiven voor €30 in Japan

Sembikiya is waarschijnlijk de duurste fruitwinkel ter wereld. Van deze fruitboetiek in Tokio heeft Tommaso Rossi, een Italiaan die woont en werkt in de Japanse hoofdstad, een video opgenomen (klik hier om deze te zien). De winkel staat er al sinds het einde van de 19e eeuw.

"Ik ben op een van de duurste plaatsen in Japan", vertelt Rossi. "Je zou het een tempel van luxefruit kunnen noemen." Japan kent een cultuur van het perfecte fruit. Japanners houden ervan fruit van de hoogste kwaliteit cadeau te doen, en wie het als geschenk krijgt, waardeert het, want het is geweten dat het veel geld kost. 

De beelden die Rossi toont, laten er geen twijfel over bestaan. Het begint met druiven: 18 stuks in een speciale verpakking voor de 'bescheiden' prijs van 4.800 yen, ongeveer € 30. 

We zien ook peren voor € 12 per stuk, tien mandarijnen voor € 33 en een hele tros druiven voor € 52. Kaki's zijn met € 18 euro 'goedkoper'.

"Rond meloen hangt een ware cultus in Japan", zegt Rossi. "Sommige exemplaren halen € 100 à € 200 per stuk." 

Origineel zijn ook de vruchtensappen die gepresenteerd worden zoals schuimwijn in Europa. Reken op ongeveer € 60 voor drie flessen.

De social media van Tommaso Rossi, een Italiaan uit de provincie Arezzo, zijn een must voor wie naar Japan wil reizen: zijn YouTube-kanaal heeft meer dan 151.000 abonnees en zijn Facebook-pagina heeft meer dan 227.000 volgers. 

Publicatiedatum: