Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi zet door met kassaloze winkel

Belgiƫ: Metro opnieuw getroffen door IT-problemen
Na een eerdere cyberaanval eind oktober is de digitale dienstverlening bij levensmiddelen-groothandel Metro opnieuw ernstig verstoord: kassa's werken alleen offline en er zijn storingen in de webshops.
Metro heeft opnieuw een aantal digitale diensten moeten afsluiten als gevolg van een cyberaanval. Dit heeft gevolgen voor de toegang tot computers, e-mailcommunicatie en digitale diensten in de winkels. In de Belgische winkels van Metro en Makro, die nog wel op de infrastructuur van Metro AG draaien, werken de kassa's momenteel alleen in offline modus. De winkels zijn alleen telefonisch bereikbaar en de bezorgdienst is tijdelijk stopgezet. Dat melden bronnen binnen het bedrijf.
Het is niet duidelijk of het om een nieuwe cyberaanval gaat, of om de nasleep van een eerdere grootschalige actie van hackers. Een cyberaanval die Metro op 17 oktober trof, zorgde namelijk voor een verstoring die meer dan een week duurde.
Bron: RetailDetail 

VK: Tesco faalt in poging Crediton Lidl winkel tegen te houden
Tesco heeft gefaald in zijn poging om de bouw van de geplande Crediton Lidl-winkel tegen te houden. Lidl kreeg in september 2022 een bouwvergunning voor de nieuwe winkel aan Commercial Road in de stad, maar agenten die namens Tesco optraden, stuurden een brief waarin ze juridische stappen tegen de winkel aankondigden.
John Downes, raadslid voor het district Mid Devon, vertelde aan Crediton Courier: "Ik ben er zojuist van op de hoogte gebracht dat het proces waarop Tesco zich beroept een Pre Action Protocol heet, waarbij ze binnen zes weken hun zaak moeten bepleiten voor een rechterlijke toetsing. MDDC (Mid Devon District Council) verdedigde haar standpunt en Tesco ging niet over tot de volgende fase die een gerechtelijk bevel zou zijn geweest. Dus dat betekent dat het beroep is afgelopen."
Bron: Mid-Devon 

Nederland: Aldi zet door met kassaloze winkel
In juli van dit jaar opende Aldi een kassaloze Shop&Go stadswinkel in het centrum van Utrecht. Klanten checken daar in met de app, kunnen de gewenste producten pakken en scannen bij de uitgang een QR-code, waarna de boodschappen automatisch worden afgerekend. 475 camera's en 450 weegschalen registreren de aankopen. Dat testproject loopt goed, zo lijkt het, en Aldi wil alweer nieuwe stappen zetten.
"We hebben nog geen definitieve rapporten, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend," zegt Sinanudin Omerhodzic van Aldi Nord: "We bouwen hier nu op voort en ontwikkelen het Aldi Shop & Go-concept en de geavanceerde technologie erachter verder." Hij denkt aan een koppeling met andere softwaretoepassingen, bijvoorbeeld het realtime monitoren van voorraadniveaus om uitverkochte of verlopen artikelen te minimaliseren. "Discount meets computer vision technology 2.0," noemt hij het.
Bron: Retail Detail 

Publicatiedatum: