Kubota investeert in Clarifruit

Realtime inzicht in kwaliteitscontroleproces van groenten en fruit

Kubota heeft geïnvesteerd in een 'Series A' venture funding investeringsronde voor Clarifruit. "Met deze investering heeft Kubota stappen ondernomen om nieuwe zakelijke mogelijkheden, producten en diensten te creëren voor de landbouwindustrie", zo melden ze.

Clarifruit biedt een AI-aangedreven kwaliteitscontrole SaaS-oplossing voor de toeleveringsketen van verse producten. Gebruikmakend van een platform dat eigen computervision technologie en Big Data bevat, heeft Clarifruit een mobiele applicatie en web dashboard ontwikkeld dat realtime data verzamelt en analyseert en inzichten biedt in het kwaliteitscontroleproces van groenten en fruit.

"Met onze investering in Clarifruit zet Kubota de volgende stappen in het uitbreiden van haar algemene eco-systeem visie in Specialty Crops, dit keer in de downstream kwaliteitscontrole waardeketen," legt Peter van der Vlugt, General Manager van het Innovation Centre Europe, uit. "Met het kwaliteitscontroleproces en de software van Clarifruit willen we het probleem van 20% of meer mismatches in kwaliteit, prijsonderhandelingen en afwijzingen verbeteren en zo bijdragen aan de vermindering van verspilling in de wereldwijde voedselproductiesector."

Voor meer informatie:
Kubota
www.kubota-eu.com 

Clarifruit
www.clarifruit.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.