Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook De Groenteman van het Kennedyplein dochter van groothandel AGF Siere, redt het niet meer

Zeeuwse Fruitshop-keten failliet, 3 winkels per direct gesloten

Tholen - De Zeeuwse AGF-winkelketen Fruitshop met vestigingen in Goes, Kapelle en Middelburg is failliet. De winkels zijn per direct gesloten. Na een al moeilijke coronatijd zijn een verdriedubbeling van de energiekosten, een verdubbeling van de transportprijzen en verpakkingsmateriaal de nekslag geweest. Eigenaar Michael de Visser hoopt op een doorstart.  


Fruitshop vrachtwagen bij het filiaal in Goes

"Schuldeisers zijn er gelukkig niet. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. We hebben zelf het faillissement aangevraagd en dat is ook uitgesproken”, vertelt hij. Personeel heeft Michael wel moeten ontslaan. Een eventueel vervolg ligt nu in handen van de curator. Michael de Visser zou graag een doorstart maken, klandizie voor de winkels was er zeker. "Het liep heel goed. De winkels waren druk bezocht. Het zijn puur de kosten die heel hard omhoog zijn gegaan sinds maart. Deze konden we niet doorrekenen aan klanten. Ik heb altijd een doos druiven voor een euro. Ik kan daar niet ineens het dubbele voor gaan vragen.”

Fruitshop gaat straks op de markten in Vlissingen en Middelburg nog wel door, wanneer precies is nog niet bekend. De markten zijn onafhankelijk van de winkels dus zijn niet in het faillissement betrokken. "Op de markten is het heel druk," vertelt Michael. "Groenten en fruit zijn in de supermarkt heel duur geworden. De mensen zijn echt op zoek naar koopjes." 

Ook De Groenteman van het Kennedyplein in Nieuwkoop geeft aan de winkel te sluiten wegens de extreem hoge kosten en teruglopende besteding van klanten. 


Foto Facebook De Groenteman van het Kennedyplein

"Het maakt het voor ons onmogelijk om onze zaak gezond te houden", zo laat De Groenteman van het Kennedyplein aan klanten weten via Facebook. Deze winkel viel onder AGF Siere Detailhandel bv die eerder de vestiging De Groenteman van Waddinxveen al sloot wegens de economische tegenwind.