Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitagentuur Holland, Barendrecht

Uit de oude doos: "Stijgende vraag naar vaste merken"

"In Nederland zullen steeds meer mensen op vaste merken terugkomen. We zijn op het moment sterk in het merk Special dat we zelf ontworpen hebben. We willen er nu ook in Frankrijk mee beginnen, maar dan in Franse appelen." Dat zegt adjunct-directeur Karseboom van Fruitagentuur Holland te Barendrecht. Sinds november 1987 is dit vrij jonge bedrijf in het nieuwe World Fruit Center gevestigd. Daarvoor was Fruitagentuur aan de Ziedewei in Barendrecht gesitueerd, maar daar kreeg men steeds meer met ruimtegebrek te kampen. In totaal werken er 25 mensen bij Fruitagentuur, van wie zeven in de verkoop.

Adjunct directeur van Fruitagentuur de heer J. Karseboom

In Spanje heeft Fruitagentuur een eigen kantoor. Van hieruit wordt het Spaanse fruit gekocht en gecontroleerd alvorens het op transport naar Nederland gezet wordt. Eind van het jaar, als het Spaanse citrusseizoen begint, behoort de firma tot de grotere citrusimporteurs. Als exclusief importeur verhandelt men dan onder andere de Especial sinaasappelen. Daarnaast worden er ook nectarines en perziken verkocht. Momenteel worden watermeloenen, gele meloenen, pruimen en uien uit Spanje geïmporteerd. Het meeste zachte fruit uit Spanje ligt qua prijs op hetzelfde niveau als vorig jaar. De pruimen zij als gevolg van een kleinere oogst duurder, terwijl de uien wat goedkoper zijn, door een groter aanbod. De uien worden door Fruitagentuur Holland niet kleinverpakt, maar gaan direct naar de uienschillerijen, kleinverpakkers en groothandelaren.

Het nieuwe World Fruit Center in Barendrecht

In Italië heeft Fruitagentuur enkele goede afladers die goede kwaliteit leveren. Vanuit Italië ontvangt men bepaalde producten die het kwaliteitshuismerk van Fruitagentuur meekrijgen, zoals Salvi. "Salvi heeft een goede naam in Nederland", zegt de heer Karseboom. " De boventoon qua import uit Italië voeren de nectarines en perziken, die zowel verpakt als in plateaux aankomen. De grootste afnemers zijn de grootwinkelbedrijven en groothandelaren." 

Met Fruitagentuur "Goedemiddag"

Afgelopen seizoen heeft Fruitagentuur Holland veel kiwi's en appelen uit Chili geïmporteerd. Het meeste kwam in Rotterdam aan. Veel wordt direct na aankomst naar de eigen koelhuizen op de veiling ZHZ gereden om van daaruit gedistribueerd te worden. Van de appelen zitten vooral de rode appelen in de lift. De meest gangbare rode appelen waren de rassen Red Delicious en Red Spure. Veel appelen kwamen van Co-export en druiven van het handelsmark Sept Amigos. behalve uit Chili worden er heel wat Braziliaanse Navelsinaasappelen geïmporteerd.

Salvi, het exclusieve merk

Bron: Primeur 19 - Jaargang 02 - 30 juni 1988

Publicatiedatum: