Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Reincke Westland B.V. Poeldijk

In Primeur nr 9 van 26 januari 1990 is de heer Reincke aan het woord, over zijn nevenactiveit op zijn nieuwe locatie in Poeldijk.

Gespecialiseerd in mixed-paprika
Reincke Westland B.V., Poeldijk, commissionairs, wisselde in juni 1989 van loods op de veiling Poeldijk en betrok de loodsen van K&D. Door deze behuizing beschikt dit bedrijf nu over een modern ingerichte loods met acht dockshelters en een zee van ruimte.

"'s Morgens zijn we altijd op de veiling te vinden en houden we ons druk bezig met de verkoop. Het komt wel eens voor dat er wat tijd over is. Deze uren vullen wij met het samenstellen van mixed-paprika. Voor het nieuwe seizoen 1990 wordt er op de veilingen in het Westland een toename van paprika van ongeveer 25% verwacht. Door dit grotere aanbod en de toenemende verkoop van mixed-paprika hebben we besloten binnenkort een computerweger met netautomaat aan te schaffen."


De heer Reincke toont Canarische tomaten

"Momenteel verpakken we mixed-paprika alleen op foodtainers. Op dit moment doen we Spaanse paprika's. Een nadeel is dat er te veel netjes in een karton zitten, waardoor na aankomst alle dozen gecontroleerd moeten worden. Voor ons zou het aantrekkelijk zijn wanneer de paprika's in bulk aan zouden komen, zodat we ze zelf zouden kunnen verpakken. Bovendien zouden eventuele slechte exemplaren er op de leesband uitgehaald kunnen worden. De meesten van de door ons verpakte paprika's zijn bestemd voor Engeland en Duitsland. Regelmatig komt het voor dat we nog wat ruimte overhebben, daarom zijn we nog op zoek naar enkele exporteurs op Engeland en de VS. Ook is het niet ondenkbaar dat er een samenwerking aangegaan wordt met een Belgische importeur. Informatie hierover kan via dit blad aangevraagd worden. In het pand waar we nu zitten, dat zijn de oude gebouwen van K&D, beschikken we over een mooie kantoorruimte die door ons niet gebruikt wordt en die we nu proberen te verhuren aan een exporteur."


De heer Reincke samen met mededirecteur E. Toussaint

Hollandse druiven
Reincke Westland B.V. behoort tot één van de weinige handelaren in Hollandse druiven. De druiven worden direct bij de tuinder gekocht. De prijs rond Kerst was ƒ10,- à ƒ11,- per kilo. De tuinder levert de druiven in kistjes bij het bedrijf af, waarna deze weer overgelegd worden. Reincke vermoedt dat de Hollandse druiven nog slechts enkele jaren verhandeld zullen worden. Ze zijn vooral duur door het krenten, dat erg arbeidsintensief is.

Bron: Primeur nr. 9 - 4e jaargang - 26 januari 1990