Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Greeve Citrus brengt Fyffes met succes op Nederlandse markt

In de Primeur van 13 oktober 1993 is te lezen dat Greeve Citrus zijn nieuwe pand in gebruik heeft genomen. De redactie was erbij en maakte de nodige foto's. Hieronder is het hele artikel te lezen.

Greeve Citrus brengt Fyffes met succes op Nederlandse markt
Sinds 1 mei van dit jaar heeft Greeve Citrus in Poeldijk een schitterend nieuw pand betrokken. De 12 twee-hoog tight-stack bananenrijpcellen hebben een gezamenlijke capaciteit van 30.000 kartons. De heer Robert Greeve vertelt dat het in eerste instantie in de bedoeling lag 18 van deze rijpcellen te installeren, maar dat zij bij nader inzien, met de toen onzekere bananensituatie, hebben besloten het voorlopig bij 12 van deze cellen te houden.

Het moderne pand van Greeve Citrus in Poeldijk

"Natuurlijk hebben wij uitbreidingsmogelijkheden, mocht dit in de toekomst nodig zijn," vertelt Robert Greeve, "maar voorlopig zijn wij gelukkig geweest met dit besluit. De capaciteit waarover we op dit ogenblik kunnen beschikken is voldoende." Greeve Citrus rijpt bananen van verschillende merken: Hoya, Fyffes, Bonita, Bagno en Banacol. Het bedrijf is met Fyffes, die zowel het merk Hoya als het merk Fyffes levert, een samenwerkingsverband aangegaan. Zij hebben de exclusieve verkoop voor Nederland van de Fyffes bananen, die afkomstig zijn uit Guatemala, Honduras en de Dominicaanse Republiek.

Naast de bananenrijpcellen beschikt Greeve Citrus in het nieuwe gebouw over een gekoelde opslag van 300 pallets. De activiteiten van het bedrijf laten zich grofweg verdelen in een derde bananen, een derde citrus en een derde groenten. Er rijden 12 wagens in de Greeve kleuren.

Nieuwe doos van Fyffes

De bananen worden 2 hoog gerijpt

Staande receptie tijdens de opening van het pand

Een blik op de nieuwe kantoren met moderne apparatuur

Nieuwe vestiging in Polen
Eind september heeft het bedrijf een nieuwe vestiging geopend in Olztyn, bij Gdansk in Polen. Greeve Cytrus, zoals het bedrijf aldaar heet, zal zich bezighouden met dezelfde activiteiten als hier in Nederland. Er zijn bananenrijpcellen gebouwd. "We kunnen in Polen 9.000 kartons rijpen, maar zullen ons daar ook intens gaan bezighouden met citrus en groenten, ook Poolse groenten. We zijn vol optimisme en zullen vanuit Olztyn verschillende verkooppunten opbouwen. Misschien in de toekomst zelfs naar Rusland toe, wie weet. We werken daar met Pools personeel, dat de markt ter plaatse goed kent," besluit Robert Greeve.

Bron: Primeur - Jaargang 7 - 13 oktober 1993