Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beperkte vraag naar citroenen en grapefruit"

De vraag naar citroenen is eerder rustig, al is dat wel typisch voor de maand november, stelt Ailimpo, de Spaanse interprofessionele vereniging voor citroen en grapefruit. In december komt de consumptie traditioneel weer op gang. 

Bij de rassen Fino of Primofiori vinden er meestal twee oogstrondes plaats. In de eerste wordt alleen het fruit geplukt dat het juiste kaliber bereikt en in de tweede ronde oogst men alle citroenen die aan de boom zijn blijven hangen. Volgens de vereniging hebben bijna alle telers hun eerste oogstronde achter de rug van het Fino ras en is men nu bezig met de tweede oogstronde. De prijzen, die afhangen van de maatsortering, kwaliteit, pack-out, enz., schommelen tussen de € 0,36 en € 0,42 per kilo.

De eerste Turkse citroenen begonnen, ondanks de terugval in de oogst, al in week 44 op de Oost-Europese markt te verschijnen. Dat bemoeilijkte de export van klasse II-product uit Spanje.

Wat grapefruit betreft, blijft de Europese markt erg krap. Het aanbod blijft onder het seizoensgemiddelde. De Spaanse aanvoer is eerder beperkt, omdat de oogst met minstens 14% is gekrompen. De import uit Israël neemt wel toe, maar niet in het gebruikelijke tempo, en het Turkse seizoen heeft vertraging opgelopen door problemen met de rijping. Daar wordt overigens de helft minder product verwacht dan vorig jaar vanwege vorst tijdens de bloeifase.

De telersprijzen van rode grapefruit variëren van € 0,26 tot € 0,30 per kilo. De consumptie stagneert momenteel volgens Ailimpo.

Voor meer informatie:
Ailimpo
C/ Villaleal, 3
30001 Murcia (Spanje)
Tel: +34 968216619
www.ailimpo.com

Publicatiedatum: