Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dankzij goede teeltomstandigheden is de grapefruitoogst in Chinese Yunnan stabiel"

De in China geteelde grapefruit is in oktober op de markt gebracht en neemt de plaats in van de uit Zuid-Afrika geïmporteerde grapefruit, waarvan het seizoen ten einde loopt. Er wordt veel grapefruit geteeld in China, maar Yunnan is de meest gunstige voor de teelt van verschillende fruitsoorten door zijn licht- en klimaatvoordelen.

"Het kenmerk van de grapefruit uit Yunnan is dat het vruchtvlees helderder rood is en de smaak sterker. Door het klimaat in Yunnan is de schil dikker en iets minder glad. Dit heeft echter geen invloed op de smaak," zegt Dong Honglei van Yunnan Shiling Agricultural Development.

"Dankzij de superieure geografische en klimatologische omstandigheden van Yunnan heeft het extreme weer in het hele land dit jaar geen grote gevolgen gehad voor de teeltgebieden in Yunnan. Het uiterlijk en de smaak van de grapefruit zijn beter dan vorig jaar. Onze eigen boomgaard is in het tweede vruchtjaar en de opbrengst is gestegen van meer dan 40 ton vorig jaar tot meer dan 300 ton dit jaar. Momenteel zijn de prijzen voor grapefruit op de markt relatief ongelijk. Zo bedraagt de prijs in winkels ongeveer € 8 per kg, maar is de prijs van premium geschenkdozen hoger. Wat de verkoop betreft slaan inkopers, als gevolg van het zwakke marktverbruik dit jaar, momenteel minder in en zijn hun bestellingen versnipperd."


Over de toepassingsmogelijkheden van lokale grapefruit zei Dong: "Grapefruit is rijk aan vitaminen en foliumzuur. Maar omdat de smaak zoetzuur en licht bitter is, verkopen ze langzamer en doen ze het minder goed in de retail, omdat Chinese mensen graag zoet fruit eten."

"Grapefruit wordt vaak beschouwd als een 'functionele vrucht' en wordt gebruikt als hulpstof, bewerkt tot bloementhee en fruit in conserven, enz. Onze grapefruitproducten worden meer gebruikt bij de bewerking van bloemenfruitthee en schijfjes of geleverd aan theewinkels om er sap van te maken. Aangezien het aanbod voor theewinkels verzadigd raakt, ben ik optimistischer over de vooruitzichten voor grapefruit in conserven. Met een lange houdbaarheid en bredere toepassing kan het niet alleen in theewinkels worden gebruikt, maar ook als hulpstof voor restaurants of thuiskoks. Wij zijn dan ook op zoek naar partners in fruitconserven."

Yunnan Shiling Agricultural Development richt zich op het planten van fruit. Het heeft een toeleveringssysteem opgebouwd en beschikt over een eigen gestandaardiseerde sorteerfabriek. Haar belangrijkste producten zijn citroen, grapefruit, kiwi, sinaasappel.

Voor meer informatie: 
Dong Honglei
Yunnan Shiling Agriculture Development Co., Ltd.
+86 18987544199 
niuray@163.com 

Publicatiedatum: