Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José López, verkoopmanager voor Citricom in Spanje:

"Als je Valley Gold vergelijkt met andere beschermde rassen op de markt, is het erg voordelig"

"Het Spaanse citrusseizoen is tot nu toe onregelmatig verlopen als het om de prijzen gaat. Momenteel beloven de ramingen lage oogsten, ook vanwege ernstige droogte in het zuiden van Spanje. Maar we hopen van het mandarijnras Valley Gold een begrip op de nationale markt te maken," aldus José López van Citricom.

Volgens José López wordt dit ras gekenmerkt door de lage teeltkosten, de uitstekende kwaliteit, de hoge opbrengst, de grootte van het fruit en het tijdstip waarop het op de markt komt. "Dit ras heeft geen arbeid nodig om uit te dunnen, dus het ontbreken van deze handeling betekent een grote besparing voor de telers," aldus López.

De royalty's voor dit ras bedragen € 2.500 euro per ha (plus kosten) tot eind 2022 en vanaf 2023 kondigt het bedrijf, met het oog op de vereenvoudiging van de concepten en de jaarlijkse betalingen, een kostprijs van € 5.500 per ha aan.

"Als we deze mandarijn vergelijken met andere beschermde rassen op de markt, is hij zeer voordelig, omdat we momenteel nog in een expansiefase zitten. We mogen niet vergeten dat we het hebben over een ras dat 70 ton per ha kan halen met 95% fruit met commerciële waarde," bevestigt José López.

"Vorig jaar sloot de prijs van het fruit tussen € 0,50 en € 0,60 per kg, maar dit jaar zullen deze prijzen naar verwachting stijgen ten opzichte van vorig jaar omdat de opbrengst van het eerste seizoen is gedaald en omdat het een vroeg ras is."

Anderzijds wordt door Citricom ook het aantal ha in Spanje beperkt om de investering van telers die het ras al hebben aangeplant en van nieuwe telers die het ras willen verkrijgen, te beschermen.

"Uiteindelijk is Citricom een bedrijf dat nieuwe rassen ontwikkelt en de technologie om deze te beheren, dus we willen er zeker van zijn dat de teler die besluit te investeren in Valley Gold tevreden is met zijn investering, want als we op een gegeven moment een ander nieuw ras aanbieden, zal deze teler ons vertrouwen," voegt José López toe. "Wij nodigen elke teler uit contact met ons op te nemen om dit uitstekende ras dit seizoen in een van onze boomgaarden te zien," besluit hij.

Voor meer informatie:
José López Pérez
CITRICOM
+34 627 797 358
jlopez@citricom.eu 
www.citricom.co.za/es  

Publicatiedatum: