Chili: Helikopters drogen kersen na zware regenval

In het zuiden van centraal Chili zijn nood-protocollen in werking gesteld om de gewassen te redden van de ongewoon zware voorjaars-regens. Omdat kersen voor de export bedreigd werden, vlogen vier helikopters van Ecocopter over de gewassen in de regio O'Higgins om het splijten, rotten of verkleuren van de vruchten te voorkomen.

"We ondersteunen intensief met vier van onze toestellen; twee H145 en twee B3 waarmee de plantages worden overvlogen om de regendruppels van de kersen direct na de regenbuien te drogen. Op deze manier dragen we bij aan het redden van dure gewassen in de teeltgebieden tussen San Francisco de Mostazal en Pelequén", aldus Francisco Arriagada, commercieel manager van Ecocopter.

Het gaat om een gecontroleerde vlucht op lage hoogte en snelheid, die het drogen van de vruchten versnelt en zo voorkomt dat ze verloren gaan.

In de periode 2021-2022 heeft Chili ruim 356.300 ton kersen uitgevoerd naar verschillende markten in de wereld. Hiervan ging ruim 313.200 ton naar China. Daarom zijn fruit van de juiste kwaliteit en zoetheid, een snelle logistieke keten en gunstige weersomstandigheden essentieel voor de zendingen van Chileense kersen.

Bron: www.ecocopter.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.