Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Greeve, Anaco & Greeve:

"Komende tijd zullen er aanzienlijk minder bananen arriveren"

Tholen - Liggen traditiegetrouw de bananenprijzen in het najaar op een wat lager niveau, dit jaar zijn de prijzen opvallend goed, constateert Robert Greeve van Anaco Greeve. "Na een lastige periode in april en mei toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, heeft de markt zich in de zomer goed hersteld."

"Onder meer door La Niña en donker weer is het groeiproces in veel Latijns-Amerikaanse landen vertraagd. Met name Ecuador heeft redelijk wat problemen in de productie. Bovendien zijn er een aantal producenten gestopt vanwege de hoge kosten. De verwachting is dan ook dat er behoorlijk wat minder bananen in Europa zullen arriveren de komende tijd", constateert de importeur.

"Door de kostenstijging is de kostprijs van de bananen in de landen van oorsprong flink gestegen. De huidige dollar-eurokoers werkt ook niet echt mee. Hierdoor is de prijs van bananen hier ook duurder in de winkels, al blijft de banaan ten opzichte van ander fruit altijd nog een relatief goedkoop artikel. Over de vraag mogen we dan ook niet klagen, al is wel het algehele beeld dat de verkopen op een iets lager niveau liggen."

Anaco&Greeve zet de bananen af richting retail, groothandel en een klein gedeelte richting foodservice.

Voor meer informatie:
Robert Greeve
Anaco & Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel: 0174-210200
rg@anacogreeve.nl 
www.anacogreeve.nl