Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boek 'De banaan - de onbekende wereld achter ons favoriete fruit'

Is de banaan van de ondergang te redden?

Begin deze week is het boek 'De Banaan - de onbekende wereld achter ons favoriete fruit' uitgekomen. Het boek is geschreven door Gert Kema en Fedes Van Rijn van de WUR. Bovendien hebben verschillende wetenschappers en specialisten op het gebied van de banaan meegewerkt aan de publicatie.

"Midden vorige eeuw was de banaan in Nederland nog een exclusieve delicatesse. Nu is dit exotische fruit niet meer weg te denken uit de winkels. De banaan is ’s werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren. Diverse soorten schimmels bedreigen de wereldwijde teelt. Met grote hoeveelheden bestrijdings-middelen wordt de productie overeind gehouden, maar hoe lang nog? En er is nog een probleem: de bananenproductie heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk. De banaan wordt immers in de tropen verbouwd en naar Europa verscheept. Bovendien smaakt de vrucht voor de vele kleinschalige boeren met een schamel inkomen een stuk minder 'zoet'. Naar welke oplossingen zoeken telers en wetenschappers? Kan de 'Nederbanaan' haar tropische zus van de ondergang redden?", aldus Stichting Biowetenschappen en Maatschappij, die het boek uitbrengen.

Voor meer informatie of bestellen:
www.biomaatschappij.nl/product/de-banaan/ 

Publicatiedatum: