Forza Italia

Italiaans assortiment én team van Aartsen groeit

Door het blijvend groeiende portfolio van de Italiaanse handel was er groot belang bij versterking binnen het team van Aartsen voor de Italiaanse handel. Zo is allereerst Maria Martelli - de naam zegt het al - een Italiaanse uit de regio Toscane het team komen versterken in de rol van commercial support. Een echte toevoeging met haar kennis van de Italiaanse taal en cultuur.  

Vervolgens is Josje Machielsen op pad gestuurd om zichzelf de Italiaanse taal machtig te maken. Een reis waar meer dan 10.000 km is afgelegd. Ze is begonnen in Calabrië en Sicilië, het meest zuidelijke deel van Italië. Na ruim twee weken op Sicilië is Josje richting Apulië gereden en vervolgens door naar het noorden. In het noorden begonnen in Trentino, doorgereisd naar Veneto en Emilia-Romagna. De laatste week is Josje teruggekeerd naar het zuiden om ook kennis te maken met afladers in Basilicata, Campanië en Lazio. Voordat ze dit avontuur aanging reikte de Italiaanse taal niet verder dan cappuccino en pasta. Twee maanden in Italië en intense weken bij een taleninstituut hebben ervoor gezorgd dat Josje de Italiaanse taal steeds beter beheerst. Daarnaast heeft het ook de mogelijkheid gegeven om verschillende Italiaanse partners te ontmoeten.

Nieuwe oogst Pink Lady’s
"Het seizoen van de Pink Lady’s uit Nieuw-Zeeland ligt achter ons. En vorige week hebben wij als Aartsen de eerste nieuwe oogst Pink Lady’s uit Italië alweer mogen ontvangen. Wij ontvangen jaarrond Pink Lady’s, dus wanneer de bovenstaande landen klaar zijn, gaan we over op de Chileense en vervolgens Zuid-Afrikaanse origine. In al deze landen hebben wij de juiste partners, zo werken we in Italië onder meer samen met V.O.G. De productie van de Pink Lady’s vindt plaats in Zuid-Tirol, waar ook vele andere variëteiten groeien."

Voor ieder wat wils
"Buiten de Pink Lady’s om, zijn wij al jarenlang de exclusieve vertegenwoordiger van het merk Marlene in Nederland. Marlene staat bekend om de continuïteit en de topkwaliteit. Het ruime assortiment en de brede beschikbaarheid zorgen ervoor dat wij vele klanten kunnen bedienen. Zo ontvangen wij onder andere Granny Smith, Royal Gala, Fuji en in maart weer de relatief nieuwe variëteit Cosmic Crisp. Maar ook clubappels zoals Jazz en Kanzi kunnen wij aanbieden. Kortom, voor ieder wat wils. Door dit brede portofolio hebben wij de mogelijkheid om niet alleen groothandels jaarrond te voorzien van dit assortiment, maar ook exporteurs of juist de lokale AGF-detaillist. Kortom het sluit perfect aan op onze zeer brede distributie mogelijkheden die we wekelijks benutten."

"Dit geldt overigens voor Aartsen in het algemeen. We blijven de focus houden op verbreding en een enorm breed pakket in groenten en fruit. Het Italiaanse assortiment blijft daarom ook groeien. Van de appels uit de Dolomieten tot aan de druiven afkomstig uit Sicilië, onze partners zitten overal. Waar we ooit 40 jaar geleden zijn begonnen met andijvie, aardappelen en bloemkool vanuit Italië, hebben we ondertussen een assortiment met meloenen, kaki’s en rode sla en waar zelfs cactusvijgen, bergamotto, cime di rape en catalogna niet mogen ontbreken. Italië biedt een divers assortiment aan producten, het blijft de uitdaging van Aartsen om deze producten vers bij de klant te krijgen. You name it, we handle it. Wij zijn er klaar voor, Forza Italia!"

Voor meer informatie:
Aartsen
+31 (0)76 52 48 100
www.aartsen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.