Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spaans andijvieseizoen gestart bij Mts. Broersen

"Sinds alle prijzen stijgen, zien wij de verkoop van hele kroppen andijvie toenemen"

Tholen - Deze week is het Spaanse andijvieseizoen weer begonnen bij Mts. Broersen. "Met het eind van het Hollandse seizoen en de mooie aansluiting van het Spaanse product kunnen we de continuïteit van beschikbaarheid goed op peil houden", vertelt Niels Broersen.

"Samen met onze Spaanse compagnon streven we naar een Hollands type andijvie. Groene kroppen met lengte is het product waar onze klanten naar vragen. Ons doel is om ook dit jaar weer de hele winterperiode de andijvie weer beschikbaar te hebben", vertelt Niels. "De kwaliteit van het product is mooi en wordt geleverd met 9 à 12 kroppen in 6 kg. 

Volgens de teler is de andijviemarkt voor de versmarkt redelijk stabiel. "De afgelopen jaren zien wij een verschuiving van 6 kg kisten naar verpakte hele kroppen andijvie met 5 kg, 8 stuks of 5 stuks per colli. Dit verlengt de houdbaarheid doordat het product minder uitdroogt en minder beschadigt bij uitstallen in het schap. Wij kunnen al deze vormen van hoeveelheden en verpakkingen dagelijks aanbieden."

"Veel telers voor de verse markt zijn er in het winterseizoen niet meer te vinden. Waar wij de continuïteit naar onze klanten wilden waarborgen zijn wij op zoek gegaan naar de juiste rassen voor deze teelt in Spanje. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de markt bedienen met een groen product waar om gevraagd wordt", aldus Niels. "Sinds alle prijzen stijgen zien wij de verkoop van hele kroppen andijvie toenemen. Het product is aanzienlijk goedkoper dan de bewerkte vorm. Hoe dit zich de komende tijd verder zal ontwikkelen, is nog niet te voorzien."

Voor meer informatie:
Niels Broersen
Mts. Broersen
De gouw 53a
1614 MB Lutjebroek
Mob: +31613659199 
Niels@mts-broersen.nl
www.mts-broersen.nl