Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aftrap seizoen BGA Citrus uit Valencia

Dit is weer het derde jaar dat de opening van het nieuwe seizoen voor het citrus met beschermde geografische identificatie uit Valencia wordt gevierd. Het evenement is een symbolische actie die de hele sector samenbrengt en kondigt aan dat de mandarijnen en sinaasappelen met dit kwaliteitszegel weer de supermarkten en groothandelsmarkten beginnen te bereiken. 

Het landgoed San Rafael in de Valenciaanse gemeente Picanya was het decor voor dit evenement. De minister-president van de gewestregering, Ximo Puig, en de gewestelijke minister van Landbouw, Isaura Navarro, waren aanwezig, alsook vertegenwoordigers van tuinbouworganisaties, coöperaties, teeltbedrijven, verwerkende industrie en leveranciers. "Dit is een teken dat de eenheid in de sector steeds groter wordt. De citrusteelt maakt immers deel uit van het sociale en economische weefsel van deze streek. Het is een erfenis die we graag in ere houden", zei José Barres, voorzitter van de BGA Citrus uit Valencia.

"Met dit initiatief proberen alle ketenpartners hun inspanningen te bundelen. De hele sector haalt zijn voordeel uit deze organisatie en de consumenten, die hier ook aanwezig zijn vandaag, worden gewezen op het belang van Valenciaans citrus op economisch, gezondheids- en milieugebied in vergelijking met importcitrus", verklaren ze bij de BGA. 

Interesse vanuit de retail
Ook de retail wilde aanwezig zijn op dit jaarlijkse evenement en heeft interesse getoond in het Valenciaanse citrus dat op de markt wordt gebracht met het BGA-kwaliteitszegel. Sommige ketens, zoals Consum, Mas y Mas, El Corte Inglés, Lidel en Eroski bieden al in de Valenciaanse Gemeenschap geteelde sinaasappelen en mandarijnen aan met dit kwaliteitskeurmerk. "Dit feit toont aan dat de retail zich steeds meer aangetrokken voelt tot citrus dat hier wordt geteeld en op de markt wordt gebracht met het IGP Cítricos Valencianos-kwaliteitslabel. Het wijst er ook op dat de consument naar dit fruit begint te vragen in plaats van naar citrus van andere herkomstlanden. Met dit keurmerk koopt de consument immers kwaliteit, smaak en voedselveiligheid", zei José Enrique Sanz, manager van de BGA. 

De Valenciaanse mandarijnen zijn al verkrijgbaar bij de groenteboer en in de supermarkten, terwijl de sinaasappelen binnen enkele dagen beschikbaar zullen zijn.

Voor meer informatie:
IGP Cítricos Valencianos
Guillem de Castro 51, pta. 8
46007 Valencia (Spanje)
Tel: +34 96 315 40 52
https://citricosvalencianos.com

Publicatiedatum: