In hun verhaal "Bananen van Ecuador naar de wereld" toont Maersk hun partnerschap in de logistieke koelketen met hun Ecuadoraanse klant, Donatella Fruit.

Donatella, een Ecuadoraanse exporteur naar meer dan 7 landen wereldwijd, werkt al meer dan 18 jaar samen met Maersk om bananen bij de consument op tafel te krijgen.

"Ik denk dat de belangrijkste elementen van een vruchtbare samenwerking tussen Donatella en Maersk zijn dat we allebei belang hechten aan de tijdige levering, vooral van onze verse producten," aldus Ugur Hafizoglu, eigenaar van Donatella Fruit.

Voor de activiteiten van Donatella is het van cruciaal belang om het risico op besmetting te minimaliseren en de operationele stroom en de inspectie van de containerbehandeling door deskundig en gekwalificeerd personeel te kunnen traceren. De samenwerking met Maersk heeft gezorgd voor zichtbaarheid, integratie van reefergegevens en optimalisering van de transparantie van reefervracht heeft geleid tot efficiƫntie en groeikansen voor onze klanten.

Hafizoglu legt uit hoe moeilijk het is om verse producten op tijd te exporteren en dat een ketenintegrator van vitaal belang is voor hun bedrijf. Bij Maersk hebben we met Donatella samengewerkt om onze klanten oplossingen aan te reiken die een one-stop shop bieden die de complexiteit en het aantal contactpunten in hun logistiek vermindert.

"We zijn met Donatella begonnen met vervoer over land; daarna zijn we erin geslaagd hen te laten starten met een reserveringsdienst. Dit is een mooi voorbeeld van sterke partnerschappen plus een diepgaand begrip van de klant en het uitdagen van de status quo om tot goede oplossingen te leiden," aldus Johan Bacigalupo van Maersk.

"In de loop van de tijd hebben we een sterke relatie met Donatella opgebouwd door innovatieve diensten aan te bieden als hun ketenintegrator, die hun boekingen, depot en zeetransport beheert. We hebben veel samengewerkt om onze klanten oplossingen aan te reiken om hen te helpen met hun activiteiten en hun aanbodketen te verbeteren."

Voor meer informatie:
Maersk
Maersk.com