"Hoe minder handelingen de sla ondergaat, hoe beter hij bewaard kan worden. Bij sla die nog op een kluit zit, is er nog geen snijvlak, waardoor de krop langs die weg al geen vocht kan verliezen. Je houdt de plant dus nog iets langer actief", vertelt Nathalie Bernaert van ILVO tegen Het Laatste Nieuws. De voedingswetenschapper legt uit hoe de sla het beste bewaard dient te worden.
Hoe houdt men die blaadjes sla altijd groen én eetbaar?
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-12-05 Makkelijk een ananas in blokjes snijden
- 2023-11-29 Hoe een granaatappel schillen in 30 seconden?
- 2023-11-28 Orange Peel Theory test of je echt van iemand houdt
- 2023-11-20 "Veel meer te halen uit Google Foto's"
- 2023-11-15 Argentinië lanceert genetisch gemodificeerde aardappel
- 2023-11-15 Smeren en beschermen: de vele toepassingen van lanoline
- 2023-11-13 Rode bananen: "Beter dan de normale"
- 2023-11-09 Brazilië: Nieuw perzikras verlengt seizoen
- 2023-11-07 Reclameregels op Meta worden strenger
- 2023-11-06 Solynta's hybride aardappelras resistent tegen Phytophthora Infestans
- 2023-11-02 Google Pixel 7 flink in prijs gedaald
- 2023-11-01 Aardappelen met uitlopers: wel of niet eten?
- 2023-10-31 NÖS presenteert nieuwe aardappelrassen
- 2023-10-27 Wat is de beste manier om je appel schoon te maken?
- 2023-10-26 Gedomesticeerde agaveplanten waar Columbus niet aan is geweest
- 2023-10-24 Zucchiolo: tussen komkommer en courgette