Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Martinez, Enbata Fruits:

"Gebrek aan partijen op de citrusmarkt"

"Het Spaanse citrusseizoen is nog niet echt van start gegaan," zegt José Martinez van het Franse Enbata Fruits. Enbata Fruits is gespecialiseerd in de afzet van Spaans fruit in Frankrijk. "Als gevolg van de droogte en de hittegolven van afgelopen zomer is het seizoen dit jaar een stuk later begonnen. Momenteel hebben we alleen nog maar clementines en de opbrengsten daarvan zijn zeer beperkt."

 
Volgens José zijn de partijen 30% kleiner dan die van vorig jaar. Dit geldt voor zowel clementines als sinaasappelen, om precies te zijn het hele seizoen. Ook in Marokko zullen de partijen beperkt zijn. "Verder zullen, door de stijgende verpakkings- en elektriciteitskosten, de prijzen van citrus ook nog hoger liggen. Wat we vorig jaar voor € 1 konden kopen, zal dit jaar
€ 1,30 kosten. Aangezien de inflatie iedereen voor uitdagingen stelt, valt nog te bezien of consumenten bereid zijn deze hogere prijs te betalen."  

Wat betreft de kwaliteit van het fruit is er geen probleem. "Alle clementines en sinaasappelen zijn uitstekend in balans." Het citrus wordt verhandeld door Enbata Fruits onder het merk Rosita.

Grapefruit, die ook op de markt wordt gebracht onder de merknaam Rosita

Voor meer informatie:
José Martinez
Enbata Fruits
Tel. : +33 (0)5 59 48 81 31
enbatafruits@orange.fr