Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian Mählmann, directeur van Mählmann Gemüsebau:

"Tot december grote aantallen Duitse broccoli"

IJsbergsla en broccoli behoren tot de belangrijkste producten van Mählmann Gemüsebau uit het Duitse Münsterland bij Oldenburg. Zoals directeur Christian Mählmann ons meedeelt, is de broccoli uitsluitend van eigen teelt en deze wordt in heel Duitsland en andere Europese landen verkocht. De afnemers zijn zowel de retail alsook verschillende groothandelaren.


Foto's: Mählmann Gemüsebau GmbH & Co.KG

Voldoende Duits aanbod tot december
"We kunnen tot in december grote hoeveelheden Duitse broccoli aanbieden", aldus Christian. "Door de markttoetreding van Europese concurrenten neemt de concurrentie voor alle producten toe. Hoewel we tot in december nog voldoende Duitse en kwalitatief hoogwaardige broccoli aan kunnen bieden, wordt er steeds meer voor buitenlandse goederen gekozen." 

Gezien het huidige weer kan het bedrijf broccoli van de beste kwaliteit aanbieden. Christian: "Dit jaar kunnen we vergeleken bij afgelopen jaar vier weken langer broccoli op de markt aanbieden. Alles bij elkaar in een periode van eind mei tot en met december. Vanwege de inflatie moesten ook wij de verkoopprijzen aanpassen. Gestegen kosten voor bijvoorbeeld personeel, energie en verpakkingen zorgden voor hogere bedrijfskosten in het algemeen."

Rechts op de foto: Daniel Tewes, marketing- & salesmanager bij Mählmann Gemüsebau.

"Momenteel wordt er weer meer waarde gehecht aan goedkope, conventionele producten. Door de prijsstijgingen als gevolg van de inflatie zijn dure levensmiddelen zoals biologische producten een soort luxe producten geworden. Dat voelen we ook in de groentensector", besluit de directeur.

Voor meer informatie:
Christian Mählmann
Mählmann Gemüsebau GmbH & Co. KG
Im Siehenfelde 13
D-49692 Cappeln, Duitsland
Tel: +49 4478 9480 83
sales@maehlmann-gemuesebau.de    
www.maehlmann-gemuesebau.de   

Publicatiedatum: