Tomatenteler mag van gemeente geen extra tomaten van derden inpakken

Tomatenteler Tas Tomaten krijgt van de gemeente geen toestemming om extra tomaten van andere telers in te pakken op de locatie in Zevenhuizen. De teler had de gemeente gevraagd of hij de inpakcapaciteit mag vergroten. De gemeenteraad van Zuidplas houdt zich echter aan het geldende bestemmingsplan. 

Op dit moment is 12,5% van de tomaten die de teler inpakt van andere telers afkomstig. In het bestemmingsplan staat een limiet van 10%. Voor het overschrijden van het genoemde percentage is een last onder dwangsom opgelegd, waartegen de aanvrager beroep (december 2021) heeft aangetekend. De teler wil extra tomaten uit Marokko halen om hier in te pakken nu de teelt hier heel duur is. De gemeenteraad is tegen een stijging van het aantal vervoersbeweging, ondanks dat de advocaat van de teler dit ontkracht.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak met bezwaar tegen de last onder dwangsom behandeld zal worden, weet Gouwe IJssel Nieuws dat over de zaak schrijft. 

De teelttak van het bedrijf werd afgelopen maand failliet verklaard. De verpakkingstak valt buiten het faillissement. Uitbreiding had een doorstart eventueel kunnen ondersteunen, schrijft Gouwe IJssel Nieuws. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.