Canadese regering komt de aardappelsector Prince Edward Island te hulp

Voor de meeste aardappelboeren van Prince Edward Island zijn de gevolgen van de sluiting van de Canadees-Amerikaanse grens voor de uitvoer van hun aardappelen afgelopen winter nog steeds voelbaar. Maar met de recente financieringsmogelijkheden van het Atlantic Canada Opportunities Agency (ACOA) zouden de boeren weer wat kunnen opkrabbelen.

East Point Potatoes, geleid door Boyd Rose, kreeg van ACOA een renteloze lening van 500.000 dollar om de uitrusting van de fabriek in het oosten van PEI, die aardappelen koopt van meer dan 20 plaatselijke landbouwbedrijven, te verbeteren en uit te breiden.

Ray Keenan van Rollo Bay Holdings zei dat de lening van 950.000 dollar die zijn bedrijf kreeg, zal worden gebruikt om een deel van hun verpakkingsactiviteiten te automatiseren en de behoefte aan arbeidsintensieve functies te verminderen.

Het totale bedrag van de afgelopen vrijdag aangekondigde financiering bedraagt 4,2 miljoen dollar. Het grootste deel is in de vorm van leningen, maar de PEI Potato Board ontvangt 240.000 dollar aan niet-terugvorderbare fondsen die bestemd zijn voor het bevorderen van de bioveiligheid op landbouwbedrijven.

Bron: potatonewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.